Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Δύσκολα τα πράγματα για τη διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo Κάρολ ΜπαρτζΤα κέρδη της Yahoo υπερδιπλασιάστηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2010, τα έσοδα όμως παρέμειναν στάσιμα, κατάσταση που δοκιμάζει την υπομονή των επενδυτών που βλέπουν την εταιρεία να μένει πίσω από τον ανταγωνισμό της Google και του Facebook.

Στο οικονομικό τρίμηνο που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, η μεγάλη διαδικτυακή πύλη είχε κέρδη 396,1 εκατ. δολαρίων, συγκριτικά με 186 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Όμως τα έσοδα σημείωσαν οριακή μόνο άνοδο 2% στα 1,6 δισ.

Σύμφωνα με στοιχεία της eMarketer, η Yahoo παραμένει ηγέτης στην αγορά των διαφημίσεων γραφικών (banner), η οποία έχει ύψος 8,6 δισ. δολάρια το χρόνο στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις σε αυτό το κλάδο αυξήθηκαν κατά 17% στο περασμένο τρίμηνο έναντι 19% του δέυτερο τριμήνο.

Η Yahoo, με έδρα το Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια, είχε καθαρά κέρδη 29 σεντ ανά μετοχή, λίγο πάνω από τις προβλέψεις της Ουόλ Στριτ. Όμως το ποσό αυτό θα ήταν 13 σεντ λιγότερο αν η Yahoo δεν είχε πουλήσει το δικτυακό τόπο ευρέσεως εργασίας HotJobs.

Εν μέσω της φημολογίας για ενδεχόμενη πώληση της Yahoo, που έχει αξία 20 δισ. δολάρια, τα οικονομικά αποτελέσματα εντείνουν τις πιέσεις στην διευθύνουσα σύμβουλο Κάρολ Μπαρτζ για αύξηση των εσόδων.

«Τα αποτελέσματα δεν δείχνουν κάποια πραγματική βελτίωση» σχολίασε στο Reuters ο αναλυτής Γιουν Κιμ της Gleacher & Co.

Η Μπαρτζ, στα ηνία της εταιρείας από το 2009, έχει καταφέρει πάντως να περιορίσει σημαντικά τις ζημιογόνες δραστηριότητες.

Επιτυχία θεωρείται και η συμφωνία που σύναψε με τη Microsoft για χρήση της μηχανής αναζήτησης Bing σε όλους τους δικτυακούς τόπους της Yahoo.

 

20/10/2010 - tech.pathfinder.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;