Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Λίγο περισσότερους από 100.000 νέους συνδρομητές κέρδισαν οι ψηφιακές εκδόσεις των The Times και The Sunday Times της News Corporation από τότε που άρχισε να χρεώνεται η πρόσβαση μέσω Διαδικτύου, από το καλοκαίρι. Ο όμιλος επισήμανε ότι το ήμισυ από τις 105.000 συνδρομητές δήλωσαν εγγραφή σε καθημερινή βάση είτε στην έκδοση μέσω Διαδικτύου, είτε στην εφαρμογή iPad, είτε στην έκδοση Amazon Kindle. Οι υπόλοιποι είναι περιστασιακοί αναγνώστες.

Η πρωτοβουλία της εταιρείας, όπως αναμενόταν, κέντρισε την προσοχή παραγόντων του κλάδου σε μια περίοδο που όλοι προβληματίζονται για το μέλλον του έντυπου αλλά και του ψηφιακού τύπου, που εξελίσσεται στο alter ego των παραδοσιακών εφημερίδων. Οι The Times και The Sunday Times ήταν μεταξύ των πρώτων εφημερίδων τέτοιου βεληνεκούς που αποφάσισαν να χρεώνουν την πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό.

Και άλλες εφημερίδες κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, διότι φοβούνται μια κατακόρυφη πτώση των διαφημιστικών εσόδων από τα έντυπα ΜΜΕ. «Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι πολλοί είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ποιοτική δημοσιογραφία σε μια σύγχρονη, δηλαδή ψηφιακή, μορφή», επισημαίνει η Ρεμπέκα Μπρουκς, διευθύνουσα σύμβουλος της News International, θυγατρική της New Corp. στο Λονδίνο, που διαχειρίζεται και την The Times.

Στις ΗΠΑ, η News Corporation ήδη χρεώνει τους αναγνώστες για την ψηφιακή έκδοση της The Wall Street Journal, είτε σε τακτική είτε σε περιστασιακή βάση. Ο κολοσσός του Ρούμπερτ Μέρντοχ έριξε «κουρτίνα συνδρομών» και στην ταμπλόιντ News of The World. Εδώ και καιρό, παράγοντες και αναλυτές του κλάδου φοβούνται ότι θα είναι δύσκολο να πείσουν τους αναγνώστες τους να πληρώσουν συνδρομή για τη ψηφιακή έκδοση των εφημερίδων, δεδομένης της αφθονίας των ειδήσεων που προσφέρει το Διαδίκτυο. Ενα ακόμη ερώτημα είναι πως, εάν πεισθούν οι αναγνώστες για την ποιότητα του ψηφιακού υλικού σε παραδοσιακές εφημερίδες, τι θα γίνει εν τέλει με την έντυπη μορφή τους;

 

06/11/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από The New York Times

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;