23 Νοεμβριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Ότι χρειάζεστε να ξέρετε για τις γνωριμίες και το παθιασμένο σεξ μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα! Ένας πρακτικός οδηγός για όλους. Τα δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν αρχίσετε να κερατώνετε στο Facebook.
Ο τρόπος γραφής στα ηλεκτρονικά μέσα ήταν από την αρχή διαφορετικός. Πιο μικρές προτάσεις. Πιο πολλές λίστες. Πιο σύντομα άρθρα. Καθώς όμως όλο και περισσότεροι μαθαίνουμε μέσα από το ίντερνετ προκύπτει και μια ακόμα ανάγκη: πρέπει αυτό που γράφουμε να μπορεί να “κυκλοφορήσει″. Έχουμε ελάχιστο χώρο σε ένα Facebook status update, την αρχή ενός RSS ή όπου αλλού πέσει ο τίτλος ενός άρθρου για να σας προσελκύσουμε.
Πολλοί δημοσιόγραφοι δεν μπορούν να κάνουν την μετάβαση. Πολλοί Έλληνες blogger νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να την κάνουν. Αλλά έχουν άδικο. Και όσοι γκρινιάζουν για τον αφανισμό της “σωστής” ελληνικής γλώσσας από αυτές τις εξελίξεις ας προσπαθήσουν να κάνουν κάποια άλλη τεχνολογία πιο δημοφιλή. (Βγάλ’τε καλέμι!) Συν τοις άλλοις, πρέπει ο τίτλος να μην προδίδει αυτόν που έκανε τον κόπο να κάνει το κλικ. Για να μην νιώθουν λοιπόν παραπλανημένοι όσοι πράγματι ενδιαφέρονται για καμάκι μέσα από social media μερικά χρήσιμα στατιστικά για εσάς:
Φωτογραφία προφίλ – πιο πετυχημένες:
-
Αν την πάρετε (την φωτογραφία) αργά το απόγευμα ή το βράδυ έχετε διπλάσιες πιθανότητες να την δούνε θετικά.
-
Πιο πετυχημένες για τις γυναίκες είναι οι φωτογραφίες στις οποίες κοιτάνε την κάμερα και την “φλιρτάρουν” με χαμόγελο ενώ για τους άντρες όταν δεν την κοιτάνε καθόλου και είναι σοβαροί.
-
Αν έχετε φωτογραφία από DSLR κάμερα έχετε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να αρέσετε από ότι με κάμερα κινητού.
-
Φωτογραφίες με γυμνό, ναι λειτουργούν! Όσο πιο νέος ο άντρας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχει αν είναι γυμνός από την μέση και πάνω. (Μετά τα τριάντα αφήστε το καλύτερα.) Φωτογραφίες με κατοικίδιο περίπου ίσα σε έλξη ή κάτι που σας δείχνει την ώρα που κάνετε κάτι ενδιαφέρον. Αντίθετα στις γυναίκες όσο περισσότερο μπούστο δείχνετε, τόσο καλύτερα! Αν είστε 18 έχετε 24% περισσότερες πιθανότητες να έρθει σε επαφή κάποιος μαζί σας ενώ αν είστε 32 η διαφορά εκτοξεύεται στο 79%!
-
Όσο χαμηλότερο Photoshop τόσο καλύτερα. Το ίδιο πιο πετυχημένες και οι φωτογραφίες με “θολό” το φόντο. (Βάθος πεδίου)
-
Όχι, δεν χρειάζεται να φαίνεται η φάτσα σας! Αρκεί να είναι ασυνήθιστη ή ενδιαφέρουσα η εικόνα. Αν δείχνει κάτι με το οποίο ασχολείστε ή δημιουργεί αίσθηση μυστηρίου, ειδικά για γυναίκες λειτουργεί εξαιρετικά.
-
Με την χρήση φλας κατά μέσο όρο όσοι σας βλέπουν υποθέτουν ότι είστε 7 χρόνια μεγαλύτεροι.
Τα στοιχεία είναι από εταιρεία online dating οπότε σημαντικά σε όγκο (πάνω από 11 εκατομμύρια “ψήφοι″) και πιθανή σχέση με την πραγματικότητα. (Αν και εδώ έγραψα σχεδόν αντίθετα πράγματα σαν προσωπική θέση/συμβουλές για επαγγελματική χρήση!) Επίσης ενδιαφέρουσες οι συμβουλές βάση αυτών των στοιχείων σε σχέση με μηνύματα πρώτης επαφής:
-
Αν αναφέρετε ότι είστε άθεοι / άθρησκοι έχετε 43% πιθανότητα επιτυχίας έναντι 37% αν πείτε από την αρχή κάτι σε σχέση με τον Χριστιανισμό (μην αναφέρουμε και Μουσουλμανισμό κ.α.). Καλύτερα αφήστε τα Θεία έξω από την συζήτηση!
-
Καλύτερα να αναφερθείτε σε ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον σας παρά γενικά στον εαυτό σας. Ακόμα καλύτερα να δείξετε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά το προφίλ του άλλου/άλλης και να το αναφέρετε.
-
Αποφύγετε ιντερνετικές και SMSοειδή συντμήσεις και συντομεύσεις. Μόνο το haha και το lol φαίνεται να μην “διώχνουν” το πιθανό ραντεβού σας. Περιέργως το χεχε επίσης δεν δουλεύει καλά, ίσως επειδή παραπέμπει σε πονηράδα και μάγισσες.
-
Προσπαθήστε να βρείτε έναν πρωτότυπο χαιρετισμό. Τα ξερά “γεια” ή “έλα” ή “τι κάνεις;” δεν δουλεύουν όσο καλά φράσεις λιγότερο συνηθισμένες.
-
Αποφύγετε σχόλια στην εξωτερική εμφάνιση του άλλου/άλλης στην πρώτη επαφή. Υπάρχει χρόνο για αυτά αργότερα. Αν ο μέσος όρος πιθανότητας να σας απαντήσει κάποιος είναι 32%, χρησιμοποιώντας την λέξη “σέξυ” στο πρώτο μήνυμα ρίχνετε την πιθανότητα στο 16%, με το “όμορφη” στο 22% και με το “καυτή” στο 25%.
Εδώ οι συμβουλές για καμάκι συνάδουν με τον πεντάλογο “μην το γράψετε αυτό στο Facebook – ποτέ” που είχα γράψει παλιότερα. Ναι, υπάρχουν και δωρεάν εργαλεία με τα οποία βρίσκουμε οτιδήποτε είναι σε δημόσια διαδικτυακή θέα πολύ εύκολα. Για τα επόμενα, μετά την πρώτη εντύπωση τώρα βρείτε τα μόνοι σας. Μάλλον καμιά εταιρεία δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται εκεί...
01/11/2010 - alexanderchalkidis.com
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV