Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

google gogglesΜια νέα δυνατότητα της υπηρεσίας Google Goggles ενεργοποιήθηκε πειραματικά, επιτρέποντας τη μετάβαση από την offline στην online διαφήμιση.

Το Google Goggles είναι μια έξυπνη «οπτική» υπηρεσία αναζήτησης της Google που επιτρέπει στον κάτοχο ενός κινητού να φωτογραφίσει ένα αντικείμενο και, αυτομάτως, να βρει περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Ουσιαστικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας συνδυασμός OCR και Google Search, αφού η διαδικασία έχει ως εξής: ο χρήστης φωτογραφίζει ένα αντικείμενο και η φωτογραφία αποστέλλεται στους servers της Google. Εκεί αναλύεται, «αναγνωρίζεται» το «τι απεικονίζεται σε αυτήν» και, στη συνέχεια, ολοκληρώνεται μια τυπική αναζήτηση που παρουσιάζει… εξίσου τυπικά αποτελέσματα.

Τώρα, η Google ανακοίνωσε ένα «διαφημιστικό πείραμα» («marketing experiment») με το Google Goggles που εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα «αναγνώρισης των περιεχόμενων μιας φωτογραφίας» της υπηρεσίας για να «αναγνωρίσει» όχι αντικείμενα -π.χ. ένα κουτί αναψυκτικού, ένα κινητό- αλλά αφίσες διαφημίσεων. Οι πρώτες εταιρείες που συμμετέχουν στο project είναι οι Buick, Disney, Diageo, T-Mobile και Delta Airlines.

Οι κάτοχοι κινητού με την εφαρμογή Google Goggles μπορούν να φωτογραφίσουν συγκεκριμένες, «συμβατές με την υπηρεσία» («Goggles-enabled») αφίσες των εταιρειών και το Google Goggles «καταλαβαίνει» πως «θέλουν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για αυτό που απεικονίζεται στην αφίσα» και τους παρουσιάζει την επιλογή να επισκεφτούν ένα σχετικό με τα διαφημιζόμενα προϊόντα ιστοτόπο.

 

17/11/2010 - pcw.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;