04 Δεκεμβριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Οι τελευταίας αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks σχετικά με τη δράση της αμερικανικής διπλωματίας έχουν εκθέσει πολύ κόσμο και δεν είναι λίγοι αυτοί που επιχειρούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν την ιστοσελίδα. Εκτός από τις επιθέσεις, όμως, η ιστοσελίδα έχει να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα.
Πριν από λίγες ώρες, η εταιρεία EveryDNS.net που παρέχει υπηρεσίες DNS management ανακοίνωσε ότι σταματά τη συνεργασία της με τα WikiLeaks. Η εταιρεία δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις DDoS (deistributed denial of serveice) εναντίον των WikiLeaks θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες άλλα ιστοσελίδες που εξυπηρετεί.
«Το Wikileaks.org έχει γίνει στόχος επιθέσεων. Οι επιθέσεις αυτές, καθώς και μελλοντικές επιθέσεις, θέτουν σε κίνδυνο όλη την υποδομή της EveryDNS», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Το Wikileaks έκανε την ακόλουθη ανάρτηση, στη σελίδα του στο Twitter: «Το "κατέβασμα" του Wikileaks από το everydns.net, έπειτα από επιθέσεις που ισχυρίζεται ότι έγιναν, μας κάνει πιο δυνατούς».
Την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, το WikiLeaks ήταν προσβάσιμο μέσω ενός server στην Ελβετία (και μέσω των domain wikileaks.de wikileaks.fi & wikileaks.nl), από την διεύθυνση 213.251.145.96.
Ένα κράτος βρίσκεται πιθανότατα πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον του ιστότοπου Wikileaks, ο οποίος δημοσιεύει σταδιακά από την Κυριακή αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα, δήλωσε σήμερα στο Λονδίνο ο δικηγόρος του Μαρκ Στίβενς. «Κάποιος, πιθανότατα κρατικός παράγων, ανέλαβε τον έλεγχο εκατοντάδων χιλιάδων ευάλωτων ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, και τούς κάνει να συνδέονται ταυτόχρονα με τον ιστότοπο Wikileaks... αυτά τα εκατομμύρια των στιγμιαίων εισόδων τον θέτουν εκτός λειτουργίας», δήλωσε ο δικηγόρος.
«Πρόκειται για κάτι πολύ "σοφιστικέ" και γνωρίζουμε ότι ο Τζούλιαν έχει υποστεί πολλές επιθέσεις τέτοιου είδους, γνωρίζουμε επίσης ότι πολλά περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Σουηδία», δήλωσε ο δικηγόρος τονίζοντας ότι στην αρχή η σουηδική δικαιοσύνη δεν ήθελε να ανακρίνει τον Ασάντζ. «Υπάρχει μία σειρά συντονισμένων ενεργειών και, ως δικηγόρος με επαγγελματική εμπειρία κατά κυβερνήσεων, αλλά και με κυβερνήσεις, αναρωτιέμαι για το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν την εβδομάδα που δημοσιεύονται τα διπλωματικά τηλεγραφήματα», επεσήμανε ο Μαρκ Στίβενς.
Το WikiLeaks παρά ταύτα, συνεχίζουν να δημοσιοποιούν έγγραφα που φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την αμερικανική (και όχι μόνο) διπλωματία. Τα τηλεγραφήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τα άγρια παιχνίδια που παίζονται σε υψηλό επίπεδο. Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, Τζούλιαν Ασάντζ, βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, οι οποίες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Λίγες ημέρες πριν, ο Ασάντζ εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο ένα λάθος στη διατύπωση του εντάλματος σύλληψης του επέτρεψε να διαφύγει.
Με πληροφορίες από e-pcmag.gr & kathimerini.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV