Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Τι γίνεται όταν φτάνει ο πελαργός κι ενώ θέλουμε δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε όλα του... κουτιού;

Parents.gr logoΘα μπορούσε αυτό που κάνουμε στο οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον -να δίνουμε ο ένας στον άλλο ό,τι μας είναι άχρηστο- να γίνει πιο... διευρυμένα; Θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε ή και να αγοράσουμε ακόμη ένα μεταχειρισμένο καθισματάκι αυτοκινήτου ή ένα μηχανοκίνητο αυτοκινητάκι, έτσι ώστε να μας έρθει πιο φτηνά;

Η ιδέα από «δεύτερο χέρι» δεν είναι άγνωστη. Η μόδα φαίνεται να εξαπλώνεται τώρα -μέσω Διαδικτύου- και στις παιδικές ανάγκες με οφέλη και για τις δύο πλευρές: για τους αγοραστές, αφού θα αποκτήσουν ένα προϊόν φτηνότερα και θα καλύψουν άμεσα την ανάγκη τους, και για τους πωλητές, που θα «ανακουφίσουν» την αποθήκη τους από άχρηστα αντικείμενα και θα διοχετεύσουν τους χρηματικούς πόρους που θα αποκτήσουν σε κάποια νέα τους ανάγκη.

Εξάλλου, πόση διαφορά έχει μια τέτοια συμπεριφορά από τη συνήθεια που θέλει το δεύτερο παιδί να παίρνει κάτι από το πρώτο ή από το γεγονός ότι οι φίλοι μας διαθέτουν κάτι από τα δικά τους παιδιά όταν εκείνα μεγαλώνουν και δεν τα χρειάζονται;

Η Μ. Στυλιανάκη, πρόεδρος της ΕΕΕΓ«Είναι κάποια προϊόντα που πραγματικά οι γονείς χρησιμοποιούν για μικρό διάστημα -και εάν δεν υπάρχει ακόμη σχέδιο για δεύτερο παιδάκι, χωρίς παράλληλα τη δυνατότητα αποθήκευσης όλων αυτών των προϊόντων, η λύση της πώλησής τους είναι ιδανική για τους γονείς», μας λέει η παιδαγωγός και πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής Ελληνικής Εταιρείας Ενημέρωσης Γονέων (ΕΕΕΓ) Parents.gr, Μαρία Στυλιανάκη.

Στην ιστοσελίδα, στο οποίο είναι διαχειρίστρια, κάθε μήνα περισσότερες από 1.500 αγγελίες γονέων ενθαρρύνουν τις οικογένειες να ξεφύγουν από τα κοινωνικά στερεότυπα και να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται.

«Η ενότητα Μικρές Αγγελίες», μας λέει, «είναι κάτι που προέκυψε σταδιακά κυρίως μέσα από τις δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των μελών -στις οποίες πολλές φορές σημείωναν το γεγονός ότι έχουν αντικείμενα και παιχνίδια τα οποία δεν χρησιμοποιούν και βρίσκονται σε καλή κατάσταση».

Χαρίζουμε κιόλας

«Ήταν πιστεύω αυτονόητο το γεγονός ότι πέρα από τις απλές ανταλλαγές που έγιναν στην αρχή (πριν από 4 χρόνια όταν το φόρουμ είχε λίγες χιλιάδες μέλη), τα μέλη θα προχωρούσαν και σε αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων. Ωστόσο, κάποια μέλη προτιμούν να χαρίσουν μεταχειρισμένα είδη αντί να τα πουλήσουν, κάτι που φυσικά βοηθάει πολύ άλλους γονείς που ίσως δυσκολεύονται να τα αγοράσουν εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών...».

«Δεν βλέπω το λόγο να μην αγοράσω κάτι που ξέρω ότι είναι σε καλή κατάσταση, στη μισή του τιμή. Με τις φωτογραφίες που ανεβάζουν όσοι πουλάνε αντικείμενα, μπορείς και εύκολα να δεις αν είναι όντως έτσι όπως τα περιγράφουν. Αυτό δεν υπήρχε παλιότερα και τώρα μας διευκολύνει πολύ». μας λέει η Τέση, μέλος της ιστοσελίδας,

«Εχω αγοράσει πολλές φορές μεταχειρισμένα παιχνίδια και πράγματα. Ειδικά όταν είναι και επώνυμα, είναι πιο εύκολο να ξέρεις και την ποιότητά τους, οπότε έχεις μια σιγουριά για το ότι αξίζει να τα αγοράσεις - και ας είναι μεταχειρισμένα. Το κόστος αγοράς καινούργιων προϊόντων για το νεοφερμένο μέλος της οικογένειας είναι υψηλό και επιβαρύνει κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό», προσθέτει η Μελίνα.

Δεν πετάμε!

«Εχοντας περάσει από αυτό το στάδιο μπήκα στη διαδικασία πώλησης ενός αντικειμένου που χρησιμοποιήθηκε από το παιδί μας για λίγους μήνες. Με αυτόν τον τρόπο», μας λέει, «κάποιοι νέοι γονείς απέκτησαν σε συμφέρουσα τιμή κάτι που για εμάς θα έμενε αχρησιμοποίητο και σκονισμένο σε κάποια γωνιά του σπιτιού μας, ενώ τα χρήματα της πώλησης διατέθηκαν για την κάλυψη νέων αναγκών του παιδιού μας.

Στη σημερινή εποχή δεν είναι για να πετάμε ό,τι μας πιάνει χώρο ή ό,τι είναι μεταχειρισμένο. Μπορούμε να το χαρίσουμε ή να το ανταλλάξουμε με κάτι που μας είναι χρήσιμο στην παρούσα στιγμή ή να το πουλήσουμε, φτάνει να είναι σε άριστη κατάσταση».

Για μια επιτυχή αγοραπωλησία:

  • λεπτομερής περιγραφή
  • φωτογραφία
  • ξεκάθαρες οδηγίες ως προς τον τρόπο και χρόνο πληρωμής

 

04/12/2010 - Νατάσα Μπέρη / enet.gr

 

Υπ' όψην ότι η ιστοσελίδα δεν είναι καθ' αυτού για αγγελίες μωρουδίστικων πραγμάτων όπως μας δίνει να εννοηθεί το θέμα της Ελευθεροτυπίας...  Τα θέματα μέσα στο forum που αφορούν τις αγοραπωλησίες είναι 2.000 έναντι 41.000 γενικών ενημερωτικών θεμάτων! Οι αγγελίες προστέθηκαν τον τελευταίο καιρό ενώ το κύριο μέλημα της ιστοσελίδας είναι το πλούσιο σε συζήτηση ποικίλης ύλης forum και οι ανταλλαγές απόψεων σε θέματα για τα παιδιά μέχρι και εφηβικής ηλικίας! Εγώ προσωπικά βοηθήθηκα αρκετά μέσα από θέματα του forum μέχρι που βρήκα... και τον παιδίατρο μας!

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;