Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

sony appleΗ Sony και οι μεγαλύτερες δισκογραφικές στον κόσμο φαίνεται πως είναι έτοιμες να ξεκινήσουν δική τους υπηρεσία μουσικής streaming στις Η.Π.Α. η οποία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, θα αντιπαρατεθεί στο iTunes της Apple.

H Sony είχε ήδη παρουσιάσει μία υπηρεσία ονόματι “Music Unlimited powered by Qriosity” τον περασμένο Σεπτέμβριο και η οποία είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία από το Δεκέμβριο ενώ αυτό το διήμερο εισήχθη και στις αγορές της Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας. Η υπηρεσία αυτή είναι προσβάσιμη μέσω Playstation 3, Blu-ray Disk players, τηλεοράσεις Bravia και προσωπικούς υπολογιστές, ενώ θα διατίθεται και μέσω smartphones που «τρέχουν» Android.

To Music Unlimited έχει ήδη πάνω από 6 εκατομμύρια τραγούδια και επιτρέπει στη Sony, EMI, Universal Music και Warner Music, να παραλείπουν τους μεσάζοντες και να έχουν έλεγχο των αποδοχών.

Αυτή η κίνηση επίσης δίνει στις εταιρίες μουσικής την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν το ήδη γιγαντωμένο iTunes το οποίο ανέφερε το κατέβασμα μουσικού κομματιού νούμερο 10.000.000.000 τον περασμένο Φεβρουάριο! Το iTunes το οποίο υπάρχει από το 2001, είναι η υπηρεσία με τη μεγαλύτερη κίνηση σε ό, τι αφορά τα downloads, από τα οποία απαριθμεί 11,7 δισ.

Η κίνηση της Sony μοιάζει πολύ με αυτή της δημιουργίας της ιστοσελίδας Vevo η οποία έχει 60 εκατομμύρια επισκέπτες και προσελκύει πρωτοκλασάτες διαφημίσεις. Το μόνο που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εμποδίζει τη νέα προσπάθεια της Sony θα είναι η πειρατεία της μουσικής.

Το Music Unlimited θα κοστίζει 9.99 ευρώ το μήνα για Premium υπηρεσίες και 3.99 για το βασικό πακέτο. Δεν υπάρχει σχέδιο για να γίνει η υπηρεσία δωρεάν…

 

25/01/2011 - Νίκος Βεντουράκης / protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;