Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

tablet pcΟ «πυρετός» των τριών διαστάσεων καθορίζει τις κινήσεις των εταιρειών τεχνολογίας, με τους υπολογιστές tablet και τα smartphone να ακολουθούν τις τηλεοράσεις και τις βιντεοκάμερες στον «χορό» του 3D.

Η LG ανακοίνωσε σήμερα την δημιουργία μιας 3D ταμπλέτας και ενός 3D «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου που δεν απαιτεί χρήση ειδικών γυαλιών.

Ταμπλέτα σε τρεις διαστάσεις
Ο υπολογιστής Tablet G-Slate, προϊόν συνεργασίας της LG και της εταιρείας τηλεφωνίας T-Mobile, θα μπορεί να τραβά και να αναπαράγει 3D βίντεο. Θα λανσαριστεί τον Μάρτιο, με άγνωστη -προς το παρόν- τιμή.

Η ταμπλέτα θα έχει οθόνη 8,9 ιντσών, διπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 2 1 GHz, εσωτερική μνήμη 32GB, δύο κάμερες (5 megapixel στο πίσω μέρος και 2 megapixel στο μπροστινό μέρος) οι οποίες μπορούν να τραβήξουν 3D, LED flash και HD βίντεο καθώς επίσης και λειτουργία 3D εγγραφής.

Ακόμη, θα διαθέτει μια τρίτη κάμερα στο μπροστινό της μέρος, η οποία θα χρησιμεύει σε βιντεο-διασκέψεις.

Η συσκευή θα παρέχει ασύρματη (Wi-Fi) σύνδεση, τεχνολογία μετάδοσης HSPA+ και πρότυπο σύνδεσης HDMI. Το G-Slate θα συνοδεύεται από ειδικά γυαλιά για 3D προβολή την ώρα της εγγραφής.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες ταμπλέτες που θα είναι εφοδιασμένες με το λογισμικό Honeycomb, τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Google που έχει σχεδιαστεί ειδικά για tablet PC.

«Ο υπολογιστής tablet της LG αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα τάση στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, αναμένονται κι άλλες τέτοιες συσκευές, στην προσπάθεια των εταιρειών να «χτυπήσουν» το iPad της Apple.

3D κινητό χωρίς γυαλιά
Ταυτόχρονα, η LG ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει μέσα στον Φεβρουάριο «το πρώτο πλήρες 3D smartphone» που δεν χρειάζεται γυαλιά.

Το LG Optimus 3D, όπως ονομάζεται, θα επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν και να βλέπουν 3D φωτογραφίες και βίντεο χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

Το «έξυπνο» κινητό της LG δεν είναι το πρώτο 3D τηλέφωνο Android χωρίς γυαλιά. Τον περασμένο Οκτώβριο παρουσιάστηκε το Sharp Galapagos, ενώ το «νήμα» είχε κόψει πρώτη η Samsung τον περασμένο Μάιο με το W960.

Ωστόσο, η LG υπόσχεται μια «πλήρη» 3D εμπειρία, χάρη σε μια τρισδιάστατη φωτογραφική μηχανή διπλού φακού. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο χρήστης θα μπορεί να δει αμέσως την εικόνα σε τρεις διαστάσεις στην οθόνη του κινητού του.

Η συσκευή θα έχει διπύρηνο επεξεργαστή και θα υποστηρίζεται από HDMI και από το πρότυπο διασύνδεσης DLNA για την κοινή χρήση 3D περιεχομένου.

Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές
Σύντομα θα λανσαριστούν και άλλα 3D «έξυπνα» κινητά χωρίς γυαλιά. Τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, οι τηλεοπτικοί παραγωγοί και οι κατασκευαστές τηλεοράσεων, «σπρώχνουν» τις 3D ταινίες και τους τρισδιάστατους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά οι μέχρι τώρα πωλήσεις δεν είναι ικανοποιητικές.

Ελλείψει επαρκούς περιεχομένου (ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα κ.λπ.), οι καταναλωτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενο να αγοράσουν μια -συνήθως πολύ ακριβή- 3D συσκευή.

 

02/02/2011 - Γιάννης Ανδριτσόπουλος / tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;