Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

touchpad: introducing hpwebosΌπως είχε ήδη ανακοινώσει η HP, στη σημερινή παρουσίαση θα μαθαίναμε τα πάντα σχετικά με το πρώτο tablet της εταιρείας μετά την εξαγορά της Palm όπως και έγινε.

Το webOS φυσικά είναι η κινητήριος δύναμη του HP TouchPad και από τις πρώτες εικόνες φαίνεται φανταστικό αφού το γραφικό περιβάλλον είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει. Σε αυτό βοηθάει το σύστημα καρτών για κάθε εφαρμογή αλλά και το πραγματικό mulitasking σε συνδυασμό με το ομαλό animation

Με διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 1.2 GHz, 1gb μνήμη και 700 γραμμάρια βάρος, το HP TouchPad αναμένεται να είναι από τους σημαντικότερους παίκτες της κατηγορίας των tablet υπολογιστών. Οθόνη 9.7" ιντσών με ανάλυση 1024x768, 1.3 megapixel web κάμερα για βιντεοκλήσεις, stereo ηχεία, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 και δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ 16 ή 32gb αποθηκευτικού χώρου.

Αρκετή δουλειά έχει κάνει η HP στην εφαρμογή email η οποία χρησιμοποιεί αρκετά το multitasking με αποτέλεσμα να γίνεται πιο γρήγορα η διαχείριση των μηνυμάτων σας. Αντίστοιχα η εφαρμογή των φωτογραφιών μπορεί να εμφανίσει τις φωτογραφίες που έχετε σε διάφορες ιστοσελίδες όπως Facebook, Flickr και να τις εμφανίσει σαν να είναι εγκατεστημένες στη συσκευή.

Το σύστημα ειδοποιήσεων που αφορά τον χρήστη εμφανίζεται στο πάνω μέρος της συσκευής και αποκαλύπτεται με ένα πάτημα ενώ υπάρχει δυνατότητα αλλαγής μεγέθους του εικονικού πληκτρολογίου. Ο browser είναι σε θέση να εμφανίσει το πλήρες web κάτι που σημαίνει ότι υποστηρίζει Flash περιεχόμενο.

Στα περιφερειακά δε θα μπορούσε να λείπει το πληκτρολόγιο καθώς και το dock station TouchStone το οποίο φορτίζει ασύρματα την συσκευή και μπορεί να διαμοιράζεται ασύρματα πληροφορίες με το HP Veer και Palm 3 χωρίς σύνδεση με υπολογιστή.

Tablet χωρίς παιχνίδια δεν γίνεται και στο HP TouchPad οι απανταχού gamers θα μείνουν ικανοποιημένοι με την υποστήριξη του OpenGL που υπόσχεται ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης εντυπωσιακή ήταν η στιγμή επίδειξης της δυνατότητας Touch To Share με την οποία γίνεται ασύρματη αποστολή και άνοιγμα μιας διεύθυνσης ιστοσελίδας από ένα Pre 3 στο TouchPad, τοποθετώντας απλά τη μια συσκευή πάνω στην άλλη.

Δυστυχώς η κυκλοφορία του HP Touchpad ακόμα αφού αναμένεται το καλοκαίρι σε 2 εκδόσεις με πρώτη την έκδοση WiFi ενώ στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει και δεύτερο μοντέλο με επιπλέον υποστήριξη 3G. Καμία ενημέρωση δεν έγινε σχετικά με την τιμή που ίσως γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobilew World Congress όταν και θα έχουμε την πρώτη επαφή μαζί του.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την παρουσίαση της HP (1 ώρα και 50 λεπτά):

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Touchpad.

 

09/02/2011 - hal9000 / insomnia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;