Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

«Εμείς δημιουργήσαμε τη Huffington Post. Και θα είμαστε εμείς που θα "φυσήξουμε και θα ξαναφυσήξουμε" και θα την γκρεμίσουμε».

Huffington Post - Huff & Puff

Ένα λογοπαίγνιο εμπνευσμένο από ένα παιδικό παραμύθι και το όνομα της Huffington Post βρίσκεται στο επίκεντρο του «μανιφέστου» των προοδευτικών bloggers και αναγνωστών που αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη που καθιέρωσε τη διαδικτυακή εφημερίδα της Αριάνας Χάφινγκτον ως μία από τις πλέον δημοφιλείς ιστοσελίδες του αμερικανικού κυβερνοχώρου.

Η αγορά της Huffington Post από την America On Line εξόργισε πολλούς από τους bloggers, οι οποίοι, σε ένα διαδικτυακό μανιφέστο, κάνουν λόγο για «ξεπούλημα» και «προδοσία» και δηλώνουν την πρόθεσή τους να «πολεμήσουν» την Huffington Post:

«Θα φυσήξουμε και θα ξαναφυσήξουμε ('Huff & Puff': η παραπομπή -λογοπαίγνιο με το «Huffington Post»- στο παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο που φυσά και γκρεμίζει τα σπίτια τους) και θα το γκρεμίσουμε: η Αριάνα μας χρησιμοποίησε για να στηρίξει την ιστοσελίδα της και τώρα μας ξεπουλάει. Η Αριάνα Χάφινγκτον έχτισε μία blog-αυτοκρατορία στηριζόμενη στις 'πλάτες' χιλιάδων πολιτών-δημοσιογράφων. Εκμεταλλεύτηκε τον ιδεαλισμό μας και μας άφησε να δουλεύουμε υπό την ψευδαίσθηση ότι η Huffington Post ήταν διαφορετική, ανεξάρτητη και αριστεριζόντων αντιλήψεων. Τώρα σπεύδει να εξαργυρώσει τα κέρδη της, και τρεις χιλιάδες ανεξάρτητοι bloggers διαπιστώνουν πως πλέον εργάζονται για άλλη μία μεγάλη εταιρεία.

Αλλά η Huffington Post δεν ανήκει στην Αριάνα για να την πουλήσει. Είναι δική μας: όλων των αριστερόφρονων συγγραφέων και αναγνωστών, περιβαλλοντικών ακτιβιστών, ανθρώπων που μάχονται κατά των μεγάλων εταιρειών, αυτών από τους οποίους προήλθαν οι 25 εκατομμύρια επισκέψεις/ ανά μήνα. Και θα την πάρουμε πίσω.

Θα σταματήσουμε να μπαίνουμε στην ιστοσελίδα της. Και επίσης θα σταματήσουμε το blogging για λογαριασμό της. Και μετά θα δημιουργήσουμε μία εναλλακτική στην Huffington Post της AOL, χρησιμοποιώντας στο Twitter το hash tag #huffpuff για να πούμε στον κόσμο τις αγαπημένα μας ιστοσελίδες αντικουλτούρας και ανεξάρτητα blogs. Εμείς δημιουργήσαμε τη Huffington Post. Και θα είμαστε εμείς που θα 'φυσήξουμε και θα ξαναφυσήξουμε' και θα την γκρεμίσουμε».

Η εν λόγω «κήρυξη πολέμου» δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Adbusters, μαζί με προτάσεις εναλλακτικών ιστοσελίδων προς τους πρώην υποστηρικτές της Huffington Post, καθώς και συμβουλές πάνω στη χρήση των social media για την προώθησή τους.

AOL & Huffington Post

Στο Twitter το hash tag #huffpuff ήδη χρησιμοποιείται ευρέως για εναλλακτικές προτάσεις, με πολλούς πρώην υποστηρικτές της Huffington Post να διακηρύσσουν την αντίθεσή τους. Επίσης, αντιδράσεις προκάλεσε και ο νέος ρόλος της Αριάνας Χάφινγκτον ως αρχισυντάκτριας των ιστοσελίδων της AOL: ενδεικτική είναι η παραίτηση του Ματ Λιούις, της ιστοσελίδας Politics Daily της AOL.

«Ως Συντηρητικός (αν και με κάπως 'αιρετικές' τάσεις), είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσω την ελευθερία μου να γράφω αυτά που πιστεύω» έγραψε σχετικά.

Σε μία ανεπίσημη έρευνα σε ένα δείγμα 500 τακτικών σχολιαστών της Huffington Post, το ποσοστό το οποίο αντιτίθεται στην αγορά ανήλθε στο 81%, με μόνο το 19% των ερωτηθέντων να δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον.

«Εμείς κάναμε την Huffington Post αυτό που είναι, και τώρα μας εγκαταλείπει. Θα κατευθυνθεί προς το κέντρο, εκεί είναι τα πολλά λεφτά» είπε σχετικά ένας σχολιαστής.

Από πλευράς της, η Αριάνα Χάφινγκτον δηλώνει πως δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να γίνεται συζήτηση πάνω σε θέματα «αριστεράς- δεξιάς»: «Δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αριστερούς. Και νομίζω πως σε αυτό τον τομέα το κοινό είναι μπροστά από τα ίδια τα ΜΜΕ, καθώς γνωρίζει πως το να συνεχίζει να βλέπει τα γεγονότα ως θέματα 'αριστεράς- δεξιάς' βάζει τα ίδια τα γεγονότα σε δεύτερη μοίρα, ενώ κάνει ακόμα δυσκολότερη τη σωστή ενημέρωση».

 

10/02/2011 - kathimerini.gr με πληροφορίες από Adbusters, Stumbleupon, Twitter hash tag: #huffpuff

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;