Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το μήνυμα που εμφανιζόταν σε όσους είχαν κάνει jailbreak

Με την τελευταία αναβάθμιση του iBooks, η Apple είχε προσθέσει ένα bug που όποιος είχε iPad, iPhone και iPod touch ξεκλειδωμένο (jailbreak) δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, είτε για να διαβάσει ebooks είτε για να αγοράσει βιβλία από το iBookstore. Αλλά η "επιτυχία" της Apple κράτησε μόλις 20 ημέρες.

Σύμφωνα με το ReadWriteWeb, με ένα νέο εργαλείο για τα jailbroken iPad και iPhone το bug της Apple, που αναγνώριζε αν η συσκευή έχει ξεκλειδωθεί, παρακάμπτεται και το iBooks λειτουργεί κανονικά.

Το iBooks δεν είναι και τόσο απαραίτητο, καθώς υπάρχουν πολλές εφαρμογές για ανάγνωση e-books στο iPad και το iPhone. Όποιος όμως είχε αγοράσει ηλεκτρονικά βιβλία από το iBookstore δεν είχε πρόσβαση σε αυτά. Πάντως, το iBookstore είναι σχετικά μικρό βιβλιοπωλείο για e-books συγκρινώμενο με αυτά του Amazon, Barnes & Noble και Kobo.

Η Apple έχει ήδη χάσει τη νομική μάχη να κηρυχτεί το jailbreak παράνομο, ενώ τόσο οι δικές της προσπάθειες όσο και της Sony για το PlayStation ή της Barnes & Noble για τα Nook και Nook Color να μπλοκάρουν τις ξεκλειδωμένες συσκευές με "αναβαθμίσεις" του software σπάνια επιβιώνουν περισσότερες από λίγες μέρες.

 

22/02/2011 - elektronikosanagnostis.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;