Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

twitter money

Η δημοφιλής ιστοσελίδα ανταλλαγής σύντομων μηνυμάτων Twitter δεν σχεδιάζει να εισηχθεί στο χρηματιστήριο και ούτε χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια, χάρη στη σημαντική του κερδοφορία, όπως είπε ο συνιδρυτής του Twitter Μπιζ Στόουν.

Ο κ. Στόουν απέρριψε επίσης πληροφορίες που ήθελαν την ιστοσελίδα να βρίσκεται σε συνομιλίες με την επενδυτική JPMorgan Chase & Co. για την εξαγορά ποσοστού 10% του Twitter έναντι 450 εκατ. δολαρίων, συμφωνία που υπολογίζει την αξία της ιστοσελίδας στα 4,5 δισ. δολάρια.

«Εχουμε τόσα πολλά σχέδια μπροστά μας, μέχρι να σκεφτούμε αυτά τα θέματα. Δεν το συζητάμε καν. Η προοπτική είναι ακόμη πολύ μακρινή», είπε ο 36χρονος κ. Στόουν, που βρέθηκε σε συνέδριο στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Η εταιρία που ιδρύθηκε το 2006 απασχολεί σήμερα 350 άτομα.

Οι εκτιμήσεις της αξίας εταιριών κοινωνικής δικτύωσης έχουν φθάσει στα ύψη, με την πρόσφατη περίπτωση της Goldman Sachs που εκτίμησε το Facebook στα 50 δισ. δολάρια. Η ιστοσελίδα Twitter επιτρέπει στους χρήστες της να ανταλλάσσουν σύντομα μηνύματα 140 χαρακτήρων. Η ιστοσελίδα διαθέτει σήμερα 175 εκατομμύρια χρήστες.

Τον περασμένο μήνα, ο δημιουργός του πάλαι πότε επαναστατικού λογισμικού περιήγησης στο Διαδίκτυο, Netscape, Μαρκ Αντρέεσεν, επένδυσε 80 εκατ. δολάρια στο Twitter. Ο κ. Στόουν αποκάλυψε επίσης ότι πριν δύο χρόνια βρέθηκε σε διαπραγματεύσεις με την εταιρία του Facebook, χωρίς ωστόσο οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Ο Μπιζ Στόουν ίδρυσε το Twitter μαζί με τους Εβαν Ουίλιαμς και Τζακ Ντόρσι το 2006, εγκαταλείποντας σταδιοδρομία στην Google.

Ο κ. Στόουν υπερασπίσθηκε το ρόλο του Twitter σε πρόσφατο άρθρο του, μετά τη φραγή που επέβαλε στην ιστοσελίδα το καθεστώς Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, στην προσπάθειά του να τιθασεύσει το αντιπολιτευτικό κίνημα. «Το Twitter βρήκε τον τρόπο να γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Η εμπειρία μας αυτή μας έπεισε ότι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καλούνται να διαδραματίσουν κρίσιμο, θετικό ρόλο σε όλο τον κόσμο», είπε ο κ. Στόουν στην ομιλία του στη Σεούλ.

Στο μεταξύ, η ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς υπολογιστών τύπου tablet, όπως το iPad, συνέβαλε σημαντικά στην εδραίωση του Twitter και άλλων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την εταιρία αναλυτών eMarketer, το Twitter εξασφάλισε διαφημιστικά έσοδα της τάξης των 45 εκατ. δολαρίων το 2010, ενώ τα έσοδά αυτά αναμένονταν να φθάσουν τα 150 εκατ. δολάρια το 2011.

 

04/03/2011 - kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;