Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

palm webos

Από το επόμενο έτος, όλοι οι υπολογιστές της Hewlett-Packard θα έχουν προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα WebOS, παράλληλα με τα Windows, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Λέο Αποτέκερ. Η αιτία αυτής της κίνησης της Hewlett-Packard είναι η διάδοση του λειτουργικού της συστήματος και η προσέλκυση προγραμματιστών. Προς το παρόν οι εφαρμογές σε WebOs αριθμούν τις 6.000 ενώ οι εφαρμογές του Αpp Store της Apple φτάνουν τις 350.000 και του Android Market της Google τις 250.000. Όμως η HP είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, πουλώντας πάνω από 60 εκατομμύρια κομμάτια μέσα στο 2010.

Η HP απέκτησε το WebOS μαζί με την εξαγορά της Palm το περασμένο έτος. Αν και η αρχική χρήση του WebOS ήταν τα κινητά τηλέφωνα της Palm όμως η ΗP εργάστηκε εκ νέου πάνω στο λειτουργικό σύστημα προκειμένου να είναι δυνατή η εγκατάσταση του και σε tablets. Άλλωστε η εταιρεία είχε εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή της εξαγοράς της Palm το ενδιαφέρον της για την επέκταση του WebOS τόσο στους desktop όσο και στους notebook υπολογιστές.

Την προσεχή Δευτέρα ο Λέο Αποτέκερ θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Σαν Φρανσίσκο όπου πιθανόν να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάσταση WebOs σε κάθε HP PC.

 

09/03/2011 - nm96027 / adslgr.com με πηγή από Cnet

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;