Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Elop - Ballmer

Αν και έχουν περάσει μερικές εβδομάδες από την ανακοίνωση της συμφωνίας Microsoft - Nokia για την υιοθέτηση του λειτουργικού συστήματος Windows Phone 7 στα κινητά της δεύτερης εταιρείας, δεν είχαν γίνει γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο εταιρειών. Σύμφωνα όμως με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg η Microsoft θα καταβάλει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Nokia ενώ η Νokia θα πληρώνει κάθε άδεια χρήσης του λειτουργικού συστήματος Windows Phone 7. Η ροή χρημάτων από την Microsoft θα ξεκινήσει αρκετά πριν την κυκλοφορία της πρώτης συσκευής Nokia με Windows Phone 7.

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα η συμφωνία έχει πενταετή διάρκεια ενώ η Nokia θα έχει πρόσβαση στην βιβλιοθήκη τίτλων βιομηχανικής ιδιοκτησίας (πατέντες) της Microsoft.

Eκπρόσωποι και των δυο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, δηλώνοντας πως ακόμα η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί.

Παράλληλα με τις πληροφορίες για το ύψος του τιμήματος της συμφωνίας, η Nokia ανακοίνωσε πως πουλάει κάποια κομμάτια της εταιρείας ανάπτυξης εφαρμογών Qt στην φιλανδική εταιρεία Digia. Η Qt μεταξύ άλλων προωθούσε την ανάπτυξη εφαρμογών σε περιβάλλοντα Symbian και MeeGo, δύο λειτουργικά συστήματα που προωθούσε η Nokia πριν την συμφωνία με την Microsoft. Η Qt είχε αποκτηθεί το 2008 έναντι 150 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και τώρα δεν έγινε γνωστό το αντίτιμο της μερικής πώλησης της. Η Nokia ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να εμπλέκεται με τις δραστηριότητες της εταιρείας.

 

08/03/2011 - nm960207 / adslgr.com με πηγή από Cnet

 

Διαβάστε επίσης: Η Nokia θα εισπράξει δισεκατομμύρια αγκαλιάζοντας τα Windows Phone

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;