Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

booknights.gr logo

Το Booknights.gr, με όνομα-λογοπαίγνιο "νύχτες βιβλίου"/"ιππότες του βιβλίου", ξεκίνησε ως βιβλιοφιλικό ιστολόγιο, αλλα τώρα πια διαθέτει και ηλεκτρονικά βιβλία. Προς το παρόν τα περισσότερα e-books του είναι στα αγγλικά, αλλά έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει και ελληνόφωνο κατάλογο και συνεργασίες με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

Με μια συμφωνία με το βρετανικό εκδοτικό όμιλο Taylor & Francis, το Booknights διαθέτει 15.237 ηλεκτρονικά ακαδημαϊκά βιβλία στα αγγλικά με θεματολογία από την κοινωνιολογία και τη φιλοσοφία ως την επιστήμη των υπολογιστών. Ο Taylor & Francis διαθέτει αρκετούς θυγατρικούς εκδοτικούς οίκους, με πιο γνωστό ανάμεσά τους το Routledge. Τα βιβλία είναι σε PDF και είναι κλειδωμένα με το σύστημα της Adobe.

Τα ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλία είναι περιορισμένα, 39 τίτλοι προς το παρόν. Αλλά όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν σημαντικά με συνεργασίες με περισσότερους εκδοτικούς οίκους. Σήμερα τα περισσότερα ελληνικά βιβλία στο Booknight είναι από τη Νομική Βιβλιοθήκη και τις Εκδόσεις Απόπειρα και Διόπτρα, ενώ υπάρχει και μια κατηγορία με δωρεάν e-books. Οι τιμές και η μορφή των αρχείων καθορίζονται από τους εκδότες και τα προς πώληση βιβλία είναι κλειδωμένα Adobe DRM.

Τέλος, το Booknights προσφέρει υπηρεσίες έκδοσης τυπωμένων και ηλεκτρονικών βιβλίων, ανάμεσα τους και το κλείδωμα e-books με Adobe DRM.

Πέρα από το Booknights, υπάρχουν 3 ακόμα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία με ελληνικά e-books, το myeBooks.gr, το e-bookshop.gr και το e-na.com, ενώ e-books διαθέτουν και αρκετοί εκδότες από ις ιστοσελίδες τους. Αρκετά βιβλιοπωλεία προετοιμάζονται να αρχίσουν τις πωλήσεις e-books και εμείς θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

 

10/03/2011 - elektronikosanagnostis.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;