Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η Vodafone φέρνει το smartphone αποτέλεσμα συνεργασίας Google-Samsung

Nexus S

Αν η Google έχει συμβάλει με το λειτουργικό της σύστημα Android στη διάδοση των έξυπνων κινητών, με το καινούργιο μοντέλο Nexus S το οποίο κατασκεύασε σε συνεργασία με τη Samsung φιλοδοξεί να αυξήσει την απήχηση των υπερ-τηλεφώνων. Κι αυτό γιατί το Nexus S, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα από τη Vodafone, ανήκει στην κατηγορία των smartphone, τα οποία χαρακτηρίζονται από κορυφαίες επιδόσεις, ώστε να αντεπεξέρχονται χωρίς προβλήματα ακόμη κι όταν εκτελούν πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Χαρακτηρίζονται ακόμα από εντυπωσιακή ταχύτητα κατά τη «φόρτωση» ιστοσελίδων, όπως διαπιστώσαμε δοκιμάζοντάς το στην πράξη, για να εξασφαλίζει έτσι γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ.

Αλλωστε, ο διαδικτυακός κολοσσός φρόντισε να προικίσει τη συσκευή με μνήμη RAM 512 MB και επεξεργαστή Hummingbird που «τρέχει» στο 1 GHz, ώστε να αφήσει ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Κατά τα άλλα, το κινητό διαθέτει οθόνη αφής 4 ιντσών και τεχνολογίας LCD Super Clear, η οποία –κατά την προσωπική μας άποψη– εγγυάται επαρκή φωτεινότητα ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Οπως επίσης και γυροσκόπιο, δέκτη GPS και Bluetooth, επιταχυνσιόμετρο, ψηφιακή πυξίδα, αλλά και μία μπροστινή κάμερα για βιντεοκλήσεις. Αυτά, τη στιγμή που το Nexus S είναι το πρώτο smartphone που είναι εξοπλισμένο με τσιπ NFC «επικοινωνίας κοντινού πεδίου» (Near Field Communications) το οποίο, σύμφωνα με την Google, στο μέλλον θα επιτρέψει στη συσκευή να παίξει τον ρόλο ενός «εικονικού πορτοφολιού» αντικαθιστώντας τις πιστωτικές κάρτες.

Οσον αφορά πάντως το… παρόν, το Nexus S διαφοροποιείται από άλλα κινητά κυρίως επειδή είναι και το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί το Gingerbread, την πιο πρόσφατη και γρήγορη έκδοση Android 2.3 του λειτουργικού συστήματος της Google. Επίσης, το Gingerbread διευκολύνει τις τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Διαδικτύου, Αυτό που ίσως ξενίσει ορισμένους είναι η απουσία υποδοχής για κάρτες microSD, παρόλο που το κινητό έχει ενσωματωμένη μνήμη flash 16GB. Λίγο πιο ενοχλητικό είναι το γεγονός ότι στην αμερικανική του εκδοχή το Nexus S διαθέτει οθόνη Super Amoled, η οποία θεωρείται καλύτερη από τη LCD Super Clear. Εκεί όμως που χρειάζεται να κάνει κανείς πραγματικά παραχωρήσεις είναι στην κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής, η οποία μπορεί να καταγράψει βίντεο σε ανάλυση μόλις 720x480 pixel, δηλαδή αρκετά χαμηλή για ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας.

 

13/03/2011 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;