Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η Ubisoft κατηγορείται πως πωλούσε την μουσική κατεβασμένη από το διαδίκτυο. Συγκεκριμένα η εταιρεία κατηγορείται πως η μουσική που διέθετε μαζί με το παιχνίδι Assassin's Creed: Brotherhood ήταν προϊόν κατεβασμένο από τον BitTorrent tracker Demonoid.

http://static.techspot.com/fileshost/newspics3/2011/acbrotherhoodsoundtrack-1.jpg

Το soundtrack του παιχνιδιού AC: Brotherhood έχει ανέβει στο Demonoid εδώ και 4 και πλέον μήνες από τον χρήστη με το όνομα "arsa13". Περιέργως το soundrack που συνόδευε την νομίμως αγορασμένη digital deluxe έκδοση του παιχνιδιού, μεταξύ άλλων, περιείχε μουσική που είχε μετατραπεί σε mp3 από τον χρήστη "arsa13". Ακόμα χειρότερα το μόνο κομμάτι που δεν έχει το σχετικό tag στην μουσική συλλογή που πουλάει η Ubisoft είναι το "Apple Chamber", το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση απουσιάζει από την συλλογή που είχε ανεβάσει ο arsa13 στο Demonoid.

Αποτελεί ασφαλώς ειρωνεία το ότι η Ubisoft ανήκει στην κατηγορία των δριμύτατων επικριτών της πειρατείας και των torrents. Μόλις πέρσι παρουσίασε ένα νέο DRM σύστημα για το online gaming.

http://static.techspot.com/fileshost/newspics3/2011/acbrotherhoodsoundtrack-2.jpg

Είναι η δεύτερη φορά που η Ubisoft κατηγορείται για χρήση υλικού από torrents. Το 2008 πελάτες της εταιρείας που είχαν αγοράσει το παιχνίδι Rainbow Six: Vegas 2 δεν μπορούσαν να παίξουν μετά την εγκατάσταση της επίσημης ενημέρωσης. Το πρόβλημα λύθηκε με την εγκατάσταση δεύτερης ενημέρωσης (patch) που κυκλοφόρησε από την εταιρεία, μόνο που λίγο αργότερα αποδείχθηκε πως το patch ήταν ένα ένα no-cd crack από την warez ομάδα του Reloaded.

Το περιστατικό με την μουσική του AC: Brotherhood έχει ανακύψει από τις αρχές του μήνα αλλά η Ubisoft δεν έχει δώσει κάποια ικανοποιητική εξήγηση για το γεγονός πέραν του ότι διεξάγει σχετική έρευνα, αν και δεν θα έπρεπε να χρειαστεί παραπάνω από 48 ώρες για να ανακαλύψει αν το νομίμως πωλούμενο soundtrack προέρχεται από παρανόμως κατεβασμένο υλικό...

 

20/03/2011 - nm96027 / adslgr.com με πηγή από techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;