Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

nokia n900 meego

Σύμφωνα με υπεύθυνο του MeeGo project, εταιρείες τεχνολογίας όπως η LG Electronics κινούνται προς την υιοθέτηση του λειτουργικού συστήματος MeeGo, το οποίο βασίζεται στο Linux, μετά την εγκατάλειψη του εγχειρήματος από την Nokia.

Το ανοιχτού κώδικα, ΜeeGo, δημιουργήθηκε πέρυσι με την συγχώνευση της πλατφόρμας της Nokia με αυτές της Intel που βασίζονταν στο Linux, αλλά η Nokia εγκατέλειψε το project τον Φεβρουάριο δηλώνοντας ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί πλέον στο λογισμικό της Microsoft.

«Πρόκειται για ένα νέο άνοιγμα ευκαιριών ώστε να μπουν και άλλοι στο project. Είμαστε σε συζήτηση. Θα δείτε πράγματα να έρχονται αυτό το έτος, πολύ σύντομα», δήλωσε ο Valtteri Halla, μέλος της τεχνικής ομάδας καθοδήγησης του Meego.

Ο Halla, ο οποίος εργάστηκε για χρόνια στον τομέα Linux λογισμικού της Nokia, είπε ότι ο κυρίαρχος ρόλος της Nokia στο project εμπόδισε τους άλλους κατασκευαστές τηλεφώνων να υιοθετήσουν την εν λόγω πλατφόρμα.

Εκπρόσωπος της LG δήλωσε ότι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων στον κόσμο, συνεργαζόταν για το MeeGo με διάφορες ομάδες εργασίας.

«Σε αυτό το σημείο, η LG δεν έχει σαφή σχέδια για την μαζική παραγωγή συσκευών MeeGo», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγές: adslgr.com / reuters.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;