Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

New York Times website

Η εφημερίδα New York Times ανακοίνωσε απόψε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι γράφτηκαν συνδρομητές στη νέα, επί πληρωμή ιστοσελίδα της, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από ένα μήνα περίπου, χαρακτηρίζοντας «ενθαρρυντικό» τον αριθμό αυτό, σε αντίθεση με τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου στον οποίο ανήκει η εφημερίδα, για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Τα καθαρά κέρδη του εκδοτικού ομίλου στον οποίο ανήκουν η New York Times, η International Herald Tribune, η Boston Globe, άλλες 15 καθημερινές εφημερίδες καθώς και η ιστοσελίδα About.com, έπεσαν κατά 57,6%, στα 5,4 εκατομμύρια δολάρια, λόγω της μείωσης της έντυπης διαφήμισης. Ο τζίρος υποχώρησε κατά 3,6%, στα 566,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η διαφήμιση στις εφημερίδες μειώθηκε κατά 7,5% ενώ στο διαδίκτυο αυξήθηκε κατά 4,5%, φτάνοντας τα 83,6 εκατομμύρια δολάρια, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 28% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου.

Η γενική διευθύντρια του ομίλου, Τζάνετ Ρόμπινσον, εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την επιτυχία που είχε η συνδρομητική ιστοσελίδα της New York Times, λέγοντας ότι ο αριθμός των νέων συνδρομητών «ξεπέρασε τις προσδοκίες».

 

Πηηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;