Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

apple ipods

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple έδειξαν δύο πράγματα. Πρώτον, ο Στιβ Τζομπς και η παρέα του ξέρουν πολύ τι να κάνουν για να βγάζουν λεφτά συνεχώς. Δεύτερον, τα iPods αργοπεθαίνουν και η Apple το γνωρίζει. Με 9,02 εκατομμύρια iPods το 2ο οικονομικό τρίμηνο του 2011, οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 17% αν και το 50% αυτών αφορούν τα iPod touch. Είναι αναμενόμενο άλλωστε, αφού τα iPhones πουλάνε σαν τρελά κι ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να έχει κινητό και music player σε μια συσκευή.

Στην περίπτωση των iPod touch, ο υποψήφιος αγοραστής έχει στα χέρια του μια πρόταση για μουσική με αρκετό ή πολύ αποθηκευτικό χώρο και μια πρόταση με ικανοποιητικό χώρο αλλά δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι επιλέγουν το δεύτερο και για αυτό τα iPod touch πουλάνε το 50% των iPod. Αν σκέφτεστε ότι σύντομα το iPod classic θα αποκτήσει μουσειακή αξία, κάνετε λάθος γιατί ο Στιβ Τζομπς πρόσφατα δήλωσε ότι η Apple θα συνεχίσει να πουλάει το classic.

Είναι λογικό άλλωστε. Με κάθε πώληση iPod η Apple κερδίζει ένα λογαριασμό στο iTunes, πληροφορίες για τις προτιμήσεις των χρηστών από το Ping και φυσικά την αποκλειστικά δική της βάση χρηστών με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η Apple χρειάζεται αυτούς τους χρήστες να μπουν στο iTunes γιατί εκεί είναι το σημείο που μπορεί να τους κρατήσει κλειδωμένους και να πουλήσει μουσική, ταινίες, βίντεο, ringtones και apps.

Μπορεί τα iPods να πεθαίνουν και οι πωλήσεις να είναι μειωμένες αλλά 9 εκατομμύρια συσκευές μεταφράζονται σε 100.000 νέους λογαριασμούς iTunes την ημέρα, μόνο από τα iPods! Αυτή την στιγμή το Google ενεργοποιεί 350.000 Android κινητά κάθε μέρα χωρίς να έχει ακόμα την εναλλακτική και δυναμική προϊόντων όπως του iPhone και του iPad. Μόνο οι πωλήσεις του iPhone γα το τρίμηνο έφτασαν τα 18,65 εκατομμύρια συσκευές ή 207.000 iTunes activations καθημερινά.

Το iTunes είναι για την Apple ότι το Gmail για το Google, το κλειδί για την είσοδο σε ένα οικοσύστημα και κόσμο που οι κανόνες ορίζονται από μία εταιρεία. Για αυτό η Apple θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει να πουλάει όσο το δυνατόν περισσότερα iPods, θα ανανεώνει τα μοντέλα, θα αυξάνει τις χωρητικότητες και θα προσφέρει δυνατότητες όπως κάμερα και έξοδος HDMI. Στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει δεν είναι το iPod αλλά τα κέρδη που αποφέρει αυτό από την αγορά μουσικής και οι χρήστες που παραμένουν κολλημένοι στο iTunes σε όλη την καθημερινότητα τους.

 

Πηγή: pestaola.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;