Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

mobile / sms

Κάποτε τα κινητά χρησίµευαν για να παίρνουµε τηλέφωνο. Στη συνέχεια ήρθαν τα SMS, ακολουθούµενα από τα MMS, και όλοι ήµασταν σκυµµένοι πάνω από το τηλέφωνο πληκτρολογώντας διαρκώς. Εδώ και λίγο καιρό οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων ζουν στην εποχή του instant messaging.

Με την εξάπλωση των smartphones όλοκαι περισσότεροι χρήστες, νέοι κατά κύριο λόγο, προτιµούν να επικοινωνήσουν µε τους φίλους τους µέσω των υπηρεσιών άµεσων µηνυµάτων του διαδικτύου, όπως το Skype και το MSN Messenger, οι οποίες είναι διαθέσιµες σε όλα τα «έξυπνα» κινητά µέσω ειδικών εφαρµογών (apps).

Το κόστος, οι περιορισµοί στη χωρητικότητα και η έλλειψη ευχρηστίας των SMS άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στο instant messaging, το οποίο µέχρι τώρα γνωρίζαµε από τους υπολογιστές µας. Το τελευταίο χρονικό διάστηµα η online επικοινωνία µέσω φορητών συσκευών γνωρίζει αλµατώδη άνοδο χάρη στην ανάπτυξη «έξυπνων» λειτουργιών στα κινητά τηλέφωνα και εσχάτως στις ταµπλέτες.

Θέµα κόστους
Το mobile instant messaging είναι η νέα «µόδα» στην επικοινωνία, η οποία εξοικονοµεί χρόνο και χρήµα, καθώς η χρήση των υπηρεσιών αυτών είναι πολύ πρακτική και, το κυριότερο, δωρεάν. Για την ακρίβεια,για το µόνο που χρειάζεται να… βάλει το χέρι στην τσέπη ο χρήστης είναι για να προµηθευτεί ένα πακέτο πρόσβασης στο ίντερνετ, επικοινωνώντας µε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδροµητής. Τα προγράµµατα αυτά είναι αρκετά οικονοµικά (ξεκινούν από ένα ευρώ την ηµέρα ή αντίστοιχα πέντε ευρώ τον µήνα) και παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Εκτός απότο Skype και τις πλατφόρµες instant messaging (MSN, Yahoo, AOL, Google Talk κ.λπ.), όλο και περισσότεροι χρήστες προτιµούν να ανταλλάσσουν µηνύµατα µέσω των λογαριασµών τους στο Facebook.

Τα γραπτά µηνύµατα στα κινητά τηλέφωνα τείνουν να γίνουν… είδος υπό εξαφάνιση, καθώς εκατοµµύρια νέοι σε όλον τον κόσµο υιοθετούν τις νέες µορφές ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Σύµφωνα µε την ComScore, την εταιρεία που µετρά την κίνηση στο διαδίκτυο, τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί θεαµατικά η χρήση υπηρεσιών instant messaging και η ανταλλαγή µηνυµάτων µέσω του Facebook, µε περίπου 4 δισ.µηνύµατα να ανταλλάσσονται την ηµέρα!

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι ο αριθµός των SMS που αποστέλλονται στη Βρετανία θα µειωθεί κατά 20% τα επόµενα δύο χρόνια. «Αφού τα γραπτά µηνύµατα άρχισαν να φθίνουν, πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να µειώνονται µέχρι κάποτε να εξαφανιστούν», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουίντσορ, αναλυτής κινητής τηλεφωνίας στον χρηµατοοικονοµικό όµιλο Nomura.

Χωρίς περιορισµούς
Οι νέοι στρέφονται όλο και περισσότερο στα smartphones επειδή διαθέτουν εφαρµογές instant messaging. Σε αντίθεση µε τα µηνύµατα κειµένου (SMS), οι υπηρεσίες αυτές δεν θέτουν περιορισµό στον αριθµό των χαρακτήρων του κάθε µηνύµατος.

Η τεχνολογία των γραπτών µηνυµάτων είναι σχεδόν 20 ετών και βασίζεται στα τηλεφωνικά δίκτυα. Αντίθετα, τα άµεσα µηνύµατα χρησιµοποιούν το διαδίκτυο επιτρέποντας γραπτές συνοµιλίες ή βιντεοκλήσεις σε «πραγµατικό χρόνο».

Επιπλέον, το instant messaging και τα µηνύµατα στο Facebook διασφαλίζουν ότι οι χρήστες θα δέχονται µηνύµατα µόνο από όσους οι ίδιοι έχουν επιλέξει να συνοµιλούν (δηλαδή από τις «επαφές» τους). Ταυτόχρονα, οι χρήστες γνωρίζουν πότε ένας χρήστης είναι online και µπορούν να περιµένουν άµεσα απάντηση.

Τον περασµένο Νοέµβριο, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι «το e-mail είναι νεκρό», εγκαινιάζοντας µια νέα υπηρεσία άµεσων µηνυµάτων στο δηµοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Το Facebook δηµιουργεί µια «νέα γενιά» µηνυµάτων, τα οποία µοιάζουν περισσότερο µε SMS. Η υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες να λαµβάνουν µηνύµατα σε δύο διαφορετικά inbox: στο πρώτο θα επικοινωνούν µε τους «φίλους» τους και στο δεύτερο µε όλους τους υπόλοιπους χρήστες (µε e-mail της µορφής user @ facebook.com).

Vodafone 553

vodafone-553

Πρόκειται για ένα από τα «Ch@tphones» που παρουσίασε πρόσφατα η Vodafone, τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να «τσατάρει» από όπου κι αν βρίσκεται. Η συσκευή έχει κάµερα 2 Megapixels, διαθέτει εύχρηστο πληκτρολόγιο Qwerty για γρήγορη πληκτρολόγηση και προεγκατεστηµένες εφαρµογές για Facebook, Twitter, MSN, Yahoo Messenger και Google Talk.

Τιµή: 79 ευρώ

sony-ericsson-zylo

Sony Ericsson Zylo

 Το Sony Ericsson Zylo συνδυάζει µουσική µε κοινωνική δικτύωση. Διαθέτει κάµερα 3,2 Megapixels και παρέχει πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter, το Flickr, το Picasa και το YouTube.

Επίσης είναι εφοδιασµένο µε την υπηρεσία TrackID, µε την οποία µπορείτε να ηχογραφήστε λίγα δευτερόλεπτα από ένα τραγούδι και να λάβετε αµέσως το όνοµα του τραγουδιού, του άλµπουµ και του καλλιτέχνη.

Τιµή: 139 ευρώ

nokia_x3_white_front

Nokia X3-02 Touch & Type

Το κινητό που σας βγάζει από το δίληµµα «οθόνη αφής ή πληκτρολόγιo;». Πληκτρολογήστε µηνύµατα και ακουµπήστε την οθόνη αφής resistive 2,4” για να ανοίξετε εφαρµογές, να συνδεθείτε µε Wi-Fi στα αγαπηµένα σας sites ή να παίξετε παιχνίδια και να περιηγηθείτε στα άλµπουµ σας.

Επίσης, κάντε chat και συνοµιλήστε µε φίλους χρησιµοποιώντας τα Windows Messenger, Google Talk και Ovi Chat και λάβετε ζωντανά πληροφορίες από το facebook.

Τιµή: 160 ευρώ

 

Πηγή: tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;