Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

microskype

Η εταιρία που ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς θα δυσκολευθεί, όμως, να αιτιολογήσει την απόφασή της να δαπανήσει ποσόν ίσο με 400 φορές τα κέρδη του Skype!

Ο Στιβ Μπάλμερ, το αφεντικό της Microsoft, αγαπά ιδιαίτερα τη λέξη «ανυπότακτη». Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στις 10 Μαΐου για να ανακοινώσει την εξαγορά της Skype από την εταιρία του, έναντι 8,5 δισ. δολαρίων, ο κ. Μπάλμερ χρησιμοποίησε τη λέξη αυτή πολλές φορές, σε μία προσπάθεια να τονίσει ότι η Microsoft δεν έχει χάσει τον παλιό δυναμισμό της. Οι μέτοχοι της εταιρίας, όμως, μπορεί τελικά να ευχηθούν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση από μέρους του κ. Μπάλμερ όταν αυτός διαπραγματευόταν τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft.

Η ίδια η συμφωνία αποκαλύπτει την εμμονή του γίγαντα του λογισμικού να αποκτήσει το Skype, η εταιρία του οποίου σχεδίαζε την αρχική διαπραγμάτευση της μετοχής της, προτού βρεθεί άθελά της στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Microsoft. Το ποσόν της εξαγοράς αποδείχθηκε εντέλει ικανό να πείσει τους επενδυτές της εταιρίας του Skype, όπως το αμοιβαίο κεφάλαιο Silver Lake Partners και την επενδυτική εταιρία Adreessen Horowitz, να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για αρχική δημόσια διαπραγμάτευση προς όφελος της προσφοράς από τη Microsoft.

Η εταιρία που ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς θα δυσκολευθεί, όμως, να αιτιολογήσει την απόφασή της να δαπανήσει ποσόν ίσο με 400 φορές τα κέρδη του Skype. Παρότι η υπηρεσία που προσφέρει το Skype κατέστη τόσο δημοφιλής, που το όνομα της εταιρίας χρησιμοποιείται σήμερα και ως ρήμα, η εταιρία δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα να πείσει τους χρήστες της να πληρώσουν για τις υπηρεσίες της, ενώ απέτυχε να αναπτύξει αξιόπιστο διαφημιστικό μοντέλο.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, ο κ. Μπάλμερ προσπάθησε να εμφανίσει τα παραπάνω προσκόμματα ως ευκαιρίες. Παρά τα χρηματοδοτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το Skype λόγω της άρνησης ιδιωτών να δαπανήσουν χρήματα για τις υπηρεσίες του, το καινοτόμο σύστημα μπορεί να αποδειχθεί επιτυχημένο στον εταιρικό τομέα. Χάρη στα προγράμματα Office και το λειτουργικό Windows, η Microsoft απολαμβάνει ήδη κυρίαρχη θέση στον εταιρικό τομέα. Η ενσωμάτωση του Skype στο υπάρχων σύστημα Lync της Microsoft θα επέτρεπε στην εταιρία να ανταγωνισθεί τους επικεφαλής του χώρου, όπως τη Cisco.

Σημαντικές ευκαιρίες δημιουργούνται επίσης εάν η Microsoft επιλέξει να συνδυάσει το σύστημα Skype με τις κονσόλες παιχνιδιού XBox 360, αλλά και με το λογισμικό των νέων της κινητών τηλεφώνων Windows 7.

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από Economist

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;