23 Μαϊου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Η Virtual Trip, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά επενδύσεων αρχικού σταδίου, ανακοίνωσε από το βήμα του 11ου ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επενδυτών (ΕΒΑΝ) ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου Commercial Business Angels Network στην Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη των επενδύσεων αρχικού σταδίου στην αγορά της Πληροφορικής.
Η Virtual Trip, στους κόλπους της οποίας έχουν αναπτυχθεί από το 2000 14 επιχειρήσεις, ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρά σε στρατηγικές συνεργασίες με επενδυτές του εξωτερικού για τη σύσταση ενός εξειδικευμένου επενδυτικού κεφαλαίου για επιχειρήσεις που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο («σποράς») στον τομέα του cloud computing και των mobile applications, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του τον Οκτώβριο.
Ο Δημήτρης Τσίγκος, ιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος της Virtual Trip, παρουσίασε την πρόταση για τη λεγόμενη Επανάσταση των Startup που χρειάζεται η Ευρώπη στο Festival d'Europa, ένα συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε από το European University Institute στη Φλωρεντία.
Δείτε την παρουσίαση της πρότασής του «να ξανακάνουμε την Ευρώπη νέα», μέσω της υποστήριξης της δημιουργίας νέων καινοτόμων επιχειρήσεων:
Ο κος Τσίγκος με την ιδιότητα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών - YES, ήταν ομιλητής μαζί με σημαντικές προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού χώρου όπως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Durão Barroso, ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Jerzy Buzek και το μέλος ΔΣ της ΕΚΤ Lorenzo Bini Smaghi.
Στο συνέδριο του EBAN συμμετείχαν επενδυτές αρχικού σταδίου από περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές. Εκεί, έγινε ανάλυση της προόδου των επενδύσεων αρχικού σταδίου στην Ευρώπη, η οποία είναι μεν σημαντική υπολείπεται δε ακόμα σε μεγάλο βαθμό της αντίστοιχης των ΗΠΑ (4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως).
Παράλληλα, το ΕΒΑΝ παρουσίασε τα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας για την προτυποποίηση των διαδικασιών στις επενδύσεις αρχικού σταδίου, η οποία οδηγεί σε μια σειρά δράσεων εκπαίδευσης και πιστοποίησης διαχειριστών δικτύων business angels και seed funds.
Αξιοσημείωτη χαρακτηρίστηκε η παρουσία χωρών του ευρωπαϊκού νότου, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα, ενώ με περισσότερα από 10 άτομα συμμετείχε η Τουρκία. Συνολικά στο συνέδριο πήραν μέρος πάνω από 350 επενδυτές αρχικού σταδίου.
Καινοτομία και Εξωστρέφεια για την έξοδο από την κρίση;
Πάντως, τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά για την προώθηση καινοτόμων ιδεών νέων ανθρώπων που ασχολούνται με την πληροφορική (και όχι μόνο) και μάλιστα ως λύση για την ανάπτυξη σε μια χώρα που αγκομαχεί.
Ενδεικτικές και καθοριστικές ίσως αποδειχτούν οι ενέργειες που αφορούν στο Startup Greece από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και η διενέργεια διαγωνισμών καινοτομίας από εταιρείες, συνδέσμους και άλλους φορείς, όπως o Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας από την Eurobank και τον ΣΕΒ, ο ετήσιος φοιτητικός διαγωνισμός καινοτομίας από τη Microsoft, Imagine Cup ή ο διαγωνισμός καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία.
Επίσης, στις 17 Μάη είδαμε την ανακοίνωση για την επιλογή Ενδιάμεσων Εξειδικευμένων Φορέων που θα συμμετέχουν στην προώθηση και υλοποίηση των προϊόντων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών, διαθέτοντας 100 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις τεχνολογίας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Την ανακοίνωση έκαναν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), ως ο αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας JEREMIE στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ως συντονιστική αρχή του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Ελλάδα.
Αλλες σχετικές πρωτοβουλίες είναι η σύσταση μιας αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας από 32 ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής που αναπτύσσουν και προωθούν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, προτείνουν λύσεις για mobile marketing και παρέχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Σκοπός του ΣΕΚΕΕ είναι να ενισχύσει το οικοσύστημα στο οποίο οι επιχειρήσεις-μέλη λειτουργούν, με απώτερο σκοπό την επιχειρηματική τους ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Νωρίτερα, εγκρίθηκαν 148 έργα για την ανάπτυξη app με ελληνικό περιεχόμενο για smartphone και tablet με ενίσχυση κατά το ήμιση από το κράτος και την Ε.Ε.
Πηγή: tech.in.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV