Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

mark zuckerberg

Όπως όλα δείχνουν, ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ θα χρειαστεί μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση για να μπορεί να λέει με την άνεσή του ότι είναι το αφεντικό του Facebook. Ο Πολ Σέγκλια από τη Νέα Υόρκη ισχυρίζεται ότι του ανήκει το 50% του Facebook κι έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο Σέγκλια επικαλείται ένα έγγραφο από το 2003, το οποίο φέρει την υπογραφή του Ζάκερμπεργκ και αποδεικνύει (σύμφωνα με το μηνυτή) ότι το Facebook δεν ανήκει 100% στον 27χρονο μεγιστάνα. Η πλευρά Ζάκερμπεργκ, όμως, έχει άλλη άποψη.

Η ηγεσία του Facebook υποστηρίζει ότι το εν λόγω συμβόλαιο είναι προϊόν πλαστογραφίας. Πράγματι ο Ζάκερμπεργκ είχε συνεργαστεί με τον Σέγκλια στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν είχε καμία σχέση με το (ανύπαρκτο τότε) Facebook. Ο Ζάκερμπεργκ ισχυρίζεται ότι το έγγραφο αυτό είναι ουσιαστικά συρραφή κειμένων και άρα δε μπορεί να έχει καμία ισχύ.

Ο Ζάκερμπεργκ ζητά τώρα να του παραδοθεί το επίμαχο συμβόλαιο, έτσι ώστε να αποδείξει και με εργαστηριακές μεθόδους ότι είναι πλαστό.

Ο Σέγκλια δεν είναι ο μόνος που διεκδικεί μερίδιο από την πίτα του Facebook. Τα αδέλφια Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκλβος έχουν ήδη συγκρουστεί με τον Ζάκερμπεργκ, κατηγορώντας τον ότι τους έκλεψε την ιδέα που οδήγησε στο Facebook. Η υπόθεση έληξε το 2008, με το συμβιβασμό να βγάζει τα αδέλφια πλουσιότερα κατά 20 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και άλλα 45 εκ. δολάρια σε μετοχές. Έκτοτε, οι Γουίνκλβος έχουν προσπαθήσει να ανοίξουν και πάλι την υπόθεση, ισχυριζόμενοι ότι η πλευρά Facebook απέκρυψε στοιχεία λίγο πριν το συμβιβασμό και άρα θα έπρεπε να πάρουν κι άλλες μετοχές.

 

Πηγές: e-pcmag.gr / bbc.co.uk

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;