Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Καθώς το Facebook πλησιάζει τα 700 εκατομμύρια μέλη, οι μετρήσεις δείχνουν πως η αυξητική τάση του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου μειώνεται. Σύμφωνα με το Inside Facebook Gold, οι συνολικοί χρήστες ανέρχονταν στις αρχές του Ιουνίου σε 687 εκατομμύρια, ωστόσο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι νέοι χρήστες του Facebook μειώνονται.

Μέχρι πριν και δύο μήνες ο τυπικός αριθμός νέων χρηστών Facebook (σε παγκόσμιο επίπεδο) ήταν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια. Τον Απρίλιο όμως ο αριθμός αυτός έπεσε στα 13,9 εκατομμύρια και τον Μάιο στα 11,8 εκατομμύρια. Ακόμα χειρότερα η συντριπτική πλειονότητα των νέων αυτών μελών προέρχεται από νέες αγορές-χώρες, όταν οι αγορές στις οποίες πρωτοεμφανίστηκε το Facebook όμως οι Η.Π.Α. και ο Καναδάς σημειώνουν καθαρή μείωση μελών Facebook. Συγκεκριμένα στις Η.Π.Α. το Facebook έχασε 6 εκατομμύρια μέλη πέφτοντας στα 149,4 εκατομμύρια χρήστες στο τέλος του μήνα, ενώ για τον Καναδά τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 1,52 και 16,6 εκατομμύρια. Τους τελευταίους μήνες από 100.000 χρήστες χάνουν κάθε μήνα η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία και η Νορβηγία. Ένα μάλλον ασφαλές συμπέρασμα για την διείσδυση του Facebook είναι πως αυτή σταθεροποιείται στο 50% περίπου του πληθυσμού μίας χώρας.

Δείτε αναλυτικά τις 25 χώρες με τους περισσότερους χρήστες του Facebook τον τελευταίο χρόνο, αλλά και τον ρυθμό ανάπτυξης τον τελυεταίο χρόνο:

http://gold.insidenetwork.com/facebook/wp-content/uploads/2011/06/Facebook_Top_25_June_2011.jpg


Οι εκπρόσωποι του Facebook δεν απάντησαν μέχρι τώρα στην σχετική έκκληση του Cnet για τον σχολιασμό της είδησης αυτής.

Ένας πιθανός λόγος απώλειας χρηστών στις ανεπτυγμένες αγορές όπου το Facebook ξεκίνησε, είναι η απογοήτευση που ενδεχομένως μπορεί να προκαλείται σε κάποιους από τις ασάφειες στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Τον Μάιο το Facebook εγκαινίασε μία νέα σειρά λειτουργιών ασφάλειας προκειμένου να προστατεύσει τα μέλη του από κακόβουλους χρήστες. Όμως η σιωπηρή ενεργοποίηση της υπηρεσίας αυτόματης αναγνώρισης προσώπων και των αυτόματων προτεινόμενων tags ξεσήκωσε νέο κύμα αντιδράσεων.

 

Πηγές: adslgr.com / news.cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;