18 Ιουνιου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Η εταιρεία ISYS Technologies μηνύει τη Google, ισχυριζόμενη πως τα Chromebook laptops της τελευταίας αποτελούν κλοπή δικού της trademark.
Μάλιστα, η εταιρεία αυτή ζήτησε από το περιφερειακό δικαστήριο της Γιούτα, με δικαστική εντολή, να σταματήσει τη Google και τους συνεργάτες της από το να προβούν στην κυκλοφορία των laptops αργότερα μέσα στον μήνα.
Η εταιρεία ISYS κατέχει την Xi3 Corporation, μια θυγατρική η οποία τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το ChromiumPC, ένα Desktop PC που τρέχει το Chrome OS. Η εταιρεία επιχείρησε να πατεντάρει το όνομα της συσκευής το προηγούμενο έτος, αλλά η Google αντέδρασε μιας και το όνομα ήταν σχεδόν ίδιο με το δικό της Chromium OS.
Σύμφωνα με την αγωγή, η Google ήθελε αρχικά να ονομάσει τα Chromebooks, Speedbooks, αλλά άλλαξε το όνομα αφότου ανακάλυψε πως η επωνυμία Speedbook ήταν ήδη σε χρήση.
Ουσιαστικά, η αντιδικία έγκειται στο γεγονός πως το όνομα Chromebook είναι σχεδόν ίδιο με το ChromiumPC. Αν και αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί επίσης πως το ChromiumPC της ISYS είναι σχεδόν ίδιο με το Chromium OS της Google.
Η αλήθεια είναι, εξάλλου, πως φαίνεται πολύ πιο πιθανό να μπερδέψει κάποιος το όνομα ChromiumPC με κάποιο προϊόν της Google, το οποίο είναι έτοιμο να διατεθεί στη αγορά, έστω και για τους κλασικούς λόγους αναγνωρισιμότητας.
Σε κάθε περίπτωση, έχουμε την αίσθηση πως η Google έχει το "επάνω χέρι" στην υπόθεση αυτή.
Πηγή: techout.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV