Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

The Google+ ProjectΗ Google δημοσιοποίησε τη δική της πρόταση για κοινωνική δικτύωση. Παρά τους χαμηλούς τόνους της εταιρείας, στόχος της είναι η κατάκτηση της κορυφής που κατέχει το Facebook.

Το Google+ επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται φωτογραφίες, μηνύματα να κάνουν σχόλια, παρουσιάζοντας ένα πληρέστερο επικοινωνιακό πακέτο και επιχειρώντας να επανατοποθετήσουν τον τεχνολογικό «γίγαντα» στο χάρτη των κοινωνικών δικτύων . Επίσης, ένα από τα ατού της νέας υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί το γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης επαφών και από το Gmail. Αρκετοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι αυτό που έχει κάνει το Google+ είναι να αντιγράψει τις λειτουργίες του Facebook και σε αυτές, προσέθεσε τη δυνατότητα video chat.

Η εταιρεία, μέχρι στιγμής, δεν επιχειρεί εκτεταμένη προβολή του νέου προϊόντος της, καθώς οι δύο προηγούμενες προσπάθειές της, το Wave και το Buzz δεν γνώρισαν την αποδοχή του κοινού.

Προς το παρόν τα χαρακτηριστικά που υποστηρίζει το Google Plus είναι: Circles, Sparks, Hangouts, Instant Upload, Huddle. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Google+ είναι μια στρατηγική που θα αποκτά και θα χάνει υπηρεσίες ανάλογα με την υποστήριξη των χρηστών.

Έχοντας αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σας μπορείτε να καταλάβετε ότι το Google+ δεν είναι ο αντικαταστάτης του Facebook, αν και πολύ θα το ήθελε, αλλά ένας νέος τρόπος για να χρησιμοποιούν οι χρήστες το Google και τις υπηρεσίες που προσφέρει:

  • Το Circles δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εργαλείο κατηγοριοποίησης των φίλων σε κύκλους όπως οικογένεια, κολλητοί, τρελοπαρέα και ό,τι άλλο θέλετε να ονομάσετε τον κάθε κύκλο σας. Προφανώς κάθε κύκλος έχει πρόσβαση και δικαιώματα μόνο σε ό,τι θέλετε εσείς μέσα από ένα πολύ φιλικό και εύχρηστο user interface. Σέρνεται το όνομα του φίλου στον ανάλογο κύκλο και αυτόματα έχετε προσθέσει ακόμα μια επαφή στην λίστα.

  • Το Sparks είναι το νέο Twitter και Tumblr μαζί χωρίς όμως τους περιορισμούς των 140 χαρακτήρων και φυσικά με την δυνατότητα για άμεση επικοινωνία. Εδώ οι χρήστες μπορούν εύκολα να μοιραστούν φωτογραφίες, βίντεο, links και ό,τι ανακαλύψουν στο web ή εκτός. Εννοείται πως πρόσβαση σε κάθε αντικείμενο που μοιράζεται ο χρήστης έχει μόνο το κατάλληλο Circle και εννοείται πως η κουβέντα και τα σχόλια ρέουν άφθονα κάτω από κάθε αντικείμενο που έχει γίνει share.

  • Το Hangouts είναι το νέο group video chat ή αλλιώς ο αντίπαλος του Skype τώρα που εξαγοράστηκε από την Microsoft. Με ένα κλικ οι χρήστες μπορούν να κάνουν παρέα μέσα από τις webcam των κινητών και των υπολογιστών τους, όπως ακριβώς θα έκαναν αν βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο. Φωνή και βίντεο σε πραγματικό χρόνο για φίλους και οικογένεια ταυτόχρονα.

  • Το Instant Upload είναι αυτό που υπονοεί το όνομα της υπηρεσίας, αυτόματη αντιγραφή των φωτογραφιών κατευθείαν στο cloud χωρίς ο χρήστης να νοιάζεται για το πως και το πότε.

  • Το Huddle είναι η νέα εφαρμογή για group messaging ή με άλλα λόγια ο τρόπος που το iMessage θα λειτουργήσει στο iOS 5 και εφαρμογές όπως το Beluga λειτουργούν σήμερα. Συζητήσεις τύπου SMS με ομάδα ατόμων σε πραγματικό χρόνο χωρίς όμως την παραμικρή χρέωση αφού όλα γίνονται από το ίντερνετ.

Προς το παρόν το Google+ είναι διαθέσιμο μόνο με πρόσκληση οπότε θα πρέπει να κάνετε υπομονή. Μόλις δείτε το +You στην νέα μπάρα του Google τότε θα ξέρετε με σιγουριά ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αμέσως. Εναλλακτικά υπάρχει και η εφαρμογή Google+ για συσκευές με Android.

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από AP / googleblog.blogspot.com / pestaola.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;