Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

google-profile-oemgrΟ διαδικτυακός γίγαντας ανακοίνωσε πως όσα προφίλ εξακολουθούν να είναι δηλωμένα ως «ιδιωτικά» μετά την 31η Ιουλίου θα διαγραφούν.

Τα ελάχιστα απαιτούμενα στοιχεία που είναι υποχρεωμένος να δίνει κάθε χρήστης στο δημόσιο προφίλ του είναι το ονοματεπώνυμό και το φύλο του. Η εταιρεία εξήγησε πως ο λόγος που υπάρχει η υπηρεσία «Profiles» είναι για να διευκολύνει τη διασύνδεση των χρηστών και πως η διατήρηση ιδιωτικών προφίλ δεν συμβάλλει σε κάτι τέτοιο.

Είναι βέβαιο πως η κίνηση αυτή συνδέεται με τη νέα υπηρεσία «Google+», που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Facebook στην κοινωνική δικτύωση. Ειδικά αφότου -μία μέρα νωρίτερα- η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook απαγόρευσε τη χρήση εφαρμογών που ήδη κυκλοφορούσαν για να εξάγουν οι χρήστες τις επαφές τους από το Facebook και να τις μεταφέρουν στο Google+.

Η τελευταία υπηρεσία εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο κατόπιν σχετικής πρόσκλησης στους χρήστες που το ζητούν. Ηταν μια επιλογή που εξασφαλίζει ότι το "Google+" θα είναι τουλάχιστον για την ώρα το buzz του κοινωνικού ιστού.

 

Πηγή: enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;