Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Google intends to rename Picasa and Blogger

Μέρος της νέας μετατροπής της Google θα είναι και η αλλαγή των ονομάτων των υπηρεσιών της Picassa (άλμπουμ και slideshow εικόνων) και Blogger (δημιουργίας και διαχείρισης ειστολογίων). 

Η αλλαγή αυτή, ακολουθεί μία σειρά ανανέωσης των υπηρεσιών της, όπως η αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησής της και της υπηρεσίας “Documents”, ένα YouTube «βαμμένο μαύρο» και το λανσάρισμα του Google+. 

Τα δύο συγκεκριμένα πολυχρησιμοποιημένα προϊόντα δεν θα αλλάξουν κατά κόρον αλλά μόνο ονομαστικά, έτσι ώστε να «μοιάζουν» με τα άλλα μέλη της οικογένειας Google. 

Αυτή η στρατηγική θυμίζει σε πολλούς το παρόμοιο σκεπτικό με το οποίο η Apple έχει εισάγει το “i” στα προϊόντα της (iPad, iPhone, iPod). Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, η Google στοχεύει για τα ονόματα Google Photos (για το Picassa) και Google Blogs (για το Blogger). Έτσι, θα μπορούν πιο εύκολα να θυμίζουν την ονομασία της μάρκας.

Η μετονομασία της υπηρεσίας του Blogger την καθιστά ως τη μεγαλύτερη αλλαγή επωνυμίας υπηρεσίας για την εταιρεία, καθώς χρησιμοποιείται από μεγάλος πλήθος χρηστών και βρίσκεται μέσα στις 10 πιο συχνά επισκεπτόμενες ιστοσελίδες στον κόσμο.

Οι δύο παραπάνω υπηρεσίες είχαν εξαγοραστεί πριν μερικά χρόνια από την Google και η μετονομασία τους θυμίζει τη μετονομασία του JotSpot σε Google Sites και της VOIP πλατφόρμας GrandCentral σε Google Voice, όταν και οι 2 προηγούμενες εξαγοράστηκαν από την Google.

Αξιοπερίεργο είναι πως μέσα σε όλη αυτή τη στρατηγική ομοιόμορφων ονομασιών, το μόνο που έχει κάνει η Google στο πιο "ακριβό" της απόκτημα, YouTube, είναι μόνο να το «βάψει» μαύρο.

Επίσημα σχόλια από τους εκπροσώπους της Google δεν έχουν υπάρξει ακόμη ενώ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable, οι αλλαγές θα ισχύσουν σε περίπου ενάμιση μήνα και θα συμπέσουν με τη δημόσια λειτουργία του Google+.

 

Πηγή: protothema.gr / insomnia.gr / mashable.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;