Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

opPayPalΣε εξέλιξη βρίσκεται δράση με το hashtag #OpPayPal που οργανώνει η απρόσωπη «λεγεώνα» χακτιβιστών Anonymous στο Twitter. Xρήστες της PayPal καλούνται να διαγράψουν το λογαριασμό τους στη διαδικτυακή υπηρεσία πληρωμών ως απάντηση αφενός στην άδικη, όπως υποστηρίζουν, μεταχείριση μελών που συλλαμβάνονται για τη συμμετοχή τους στο κίνημα AntiSec αφετέρου, ως αντίδραση στην παρακράτηση εισφορών προς τα Wikileaks από την PayPal μετά το πάγωμα του σχετικού λογαριασμού. Μέσω Twitter, το Wikileaks συνυπογράφει την διαμαρτυρία και κάνουν λόγο για χιλιάδες ήδη συμμετοχή στην επιχείρηση.

Τους λόγους για την επιχείρηση αυτή εξηγούν με ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στο PasteBin.com, εκεί όπου ανεβαίνουν και τα τεκμήρια ή τα λάφυρα από τις διαδικτυακές εισβολές τους. Την επιστολή συνυπογράφουν οι Anonymous και Lulz Security καθώς οι οπαδοί του νέου κινήματος AntiSec.

Όπως αναφέρουν, οι ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στους Anonymous -πρόσφατα έγιναν περισσότερες από 20 συλλήψεις "χακτιβιστών"- αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους 500.000 δολαρίων και ποινές έως και 15ετούς φυλάκισης για τη συμμετοχή τους «σε ένα ιστορικό κίνημα ακτιβιστών». Ήδη, κάποιοι κατηγορούνται για την ενορχήστρωση κατανεμημένων επιθέσεων εναντίον της PayPal (DDoS attack).

Όπως υποστηρίζουν οι Anonymous, αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Η δράση τους αφορούσε σε συμμετοχή σε μια ψηφιακή καθιστική διαμαρτυρία («πρόσθεσαν τη φωνή τους σε μια χορωδία»), σε αντίθεση με τα αδικήματα τα οποία αφορά ο νόμος που επισείει τις προαναφερόμενες αυστηρές ποινές, δηλαδή τον έλεγχο ενός ολόκληρου στρατεύματος από μολυσμένους υπολογιστές εν αγνοία των χρηστών τους (botnet). Επιπλέον, η «επιχείρηση PayPal» αποτελεί αντίδραση στο πάγωμα του λογαριασμού του Wikileaks στην υπηρεσία.

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;