Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

android

Η Microsoft στέλνει το λογαριασμό στους κατασκευαστές συσκευών με Android...

Οι περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών Android σε όλο τον κόσμο πληρώνουν πλέον αποζημιώσεις στη Microsoft για τη χρήση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κινεζική Compal είναι ο δέκατος κατασκευαστής με τον οποίο συνάπτει συμφωνία αδειοδότησης.

«Η συμφωνία μας με την Compal σημαίνει ότι οι μισές και πλέον εταιρείες ODM που κατασκευάζουν συσκευές Android και Chrome λειτουργούν τώρα στο πλαίσιο συμφωνίας για το χαρτοφυλάκιο πατεντών της Microsoft» υπερηφανεύτηκε ο Χοράσιο Γκουτιέρεζ, αντιπρόεδρος του τμήματος πνευματικής ιδιοκτησίας της Microsoft.

Ο όρος ODM (Original Design Manufacturer) αφορά κατασκευαστές των οποίων τα προϊόντα πωλούνται με τις εμπορικές ονομασίες άλλων εταιρειών (π.χ τα κινητά μάρκας Vodafone που παράγονται για λογαριασμό της από άλλες εταιρείες).

Σε πολλές περιπτώσεις οι συμφωνίες αδειοδότησης ήρθαν έπειτα από αγωγές που είχε καταθέσει εναντίον τους η Microsoft, υποστηρίζοντας ότι ο πηγαίος κώδικας των λειτουργικών συστημάτων Android και Chrome αξιοποιεί καινοτομίες της Microsoft, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων τη διαχείριση της μνήμης και τη διαχείριση των επαφών.

Μέχρι σήμερα η Microsoft δεν είχε στραφεί κατά της ίδιας της Google, αυτό όμως δεν αποκλείεται να αλλάξει μετά την εξαγορά της Motorola Mobility από την Google. Η Microsoft και η Motorola βρίσκονται ήδη στα δικαστήρια έχοντας καταθέσει εκατέρωθεν αγωγές για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Νωρίτερα φέτος, η Google είχε κατηγορήσει τη Microsoft και άλλες εταιρίες για πόλεμο κατά του λογισμικού της ο οποίος βασίζεται σε «δήθεν πατέντες». Η Google έχει κατηγορηθεί πάντως και από την Apple για αντιγραφή καινοτομιών του iPhone και του iPad...

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;