Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο μέλλον μπορεί να ζυγίζουν κάτω από δεκαπέντε τόνους.
Από το περιοδικό POPULAR MECHANICS, τo 1949.

6i-retrosystem-2014b

Θέλοντας να κλείσουμε τον χρόνο με όμορφες εκδηλώσεις, το retrovisions.gr και η retrosystem.gr διοργανώνουν την έκτη έκθεση υπολογιστών και παιχνιδομηχανών στην Θεσσαλονίκη, την δεύτερη έκθεση μέσα στο 2014. Είναι ακόμη μια προσπάθεια στο να βρισκόμαστε συνεχώς κοντά στου φίλους της εποχής των οχτάμπιτων και δεκαεξάμπιτων υπολογιστών, και παράλληλα να αγκαλιάζουμε όλα τα νέα παιδιά τα οποία δεν έχουν ζήσει αυτή την εποχή, διδάσκοντας τους την πορεία της πληροφορικής από το χθες στο σήμερα.

Η έκθεσή μας θα γίνει στη συνεδριακή αίθουσα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο κτίριο Μαρία Κάλλας που έγινε και πέρυσι. Θεωρήσαμε ότι αυτή η αίθουσα ήταν η καλύτερη που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε στο να έχουμε ακόμη μια πετυχημένη Έκθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου της retrosystem 2014B παρακάτω:

Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο της πληροφορικής θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά φέτος κάνει στους επισκέπτες της η έκθεση παλαιών υπολογιστών και παιχνιδομηχανών RetroSystem. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές από τα τέλη του '70 μέχρι και τα μέσα του '90. Θα σας περιμένουν σε ένα άνετο και ιδικά διαμορφωμένο χώρο της συνεδριακής αίθουσας του κτιρίου Μαρία Κάλας του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Στον χώρο ο επισκέπτης θα μπορέσει να ταξιδέψει στο παρελθόν ξεκινώντας από την δεκαετία το '70 με τον Apple II plus από το 1977, θα προχωρήσει στην οικογένεια της Sinclair με τα ZX Spectrum του 1982, θα συναντήσει τα μεγαθήρια της εποχής της Amstrad και της Commodore, και θα τελειώσει σε μια σπάνια συλλογή μηχανημάτων που αποσύρθηκαν λίγο μετά το 1984 όπως τα μηχανήματα της Texas Instrumends με τον Τi99, και το Daewoo MSX 80.

Που; Αίθουσα Συνεδριών Μαρία Κάλας δήμου Θεσσαλονίκης (Αποδήμου Ελληνισμού 23 με Κυδωνιών γωνία)
Πότε; 26 με 30 Νοεμβρίου (Πέντε μέρες).
Ώρες; Πέμπτη έως Κυριακή: 10.00 πμ έως 20.00 μμ

Για σχολικές δραστηριότητες η έκθεση θα είναι ανοιχτή με ξενάγηση σε όλους τους υπολογιστές την ιστορία τους και τις δυνατότητές τους.


Πηγή: retrosystem.gr


Favorites  Διαβάστε και δείτε ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή μας στην RetroSytem του 2012.


δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;