Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Δεν είναι σύμφωνη με την νομοθεσία η διάθεση στο κοινό των λιανικών προσφορών του ΟΤΕ για τις υπηρεσίες ADSL με αυξημένη ταχύτητα έως και 24Mbps, προειδοποιεί η αρμόδια για θέματα επικοινωνιών ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο ΟΤΕ δεν έλαβε προηγουμένως την έγκριση της Αρχής για τις προσφορές λιανικής που επηρεάζονται από την αναβάθμιση των ταχυτήτων ευρυζωνικής πρόσβασης. Η υποχρέωση αυτή, όπως διευκρινίζει η ΕΕΤΤ, απορρέει από το γεγονός ότι ο Οργανισμός «είναι πάροχος με δεσπόζουσα θέση στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπόκειται, μεταξύ άλλων, σε έλεγχο τιμών. Ο συγκεκριμένος έλεγχος είναι αναγκαίος για τη διασφάλιση συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν διαχρονικά καινοτόμες υπηρεσίες σε οικονομικά συμφέρουσες τιμές.»

Η ΕΕΤΤ έχει εγκρίνει την αναβάθμιση των ταχυτήτων χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης που ζήτησε ο ΟΤΕ, με παράλληλη κατάργηση της ταχύτητας των 8 Mbps. Ταυτοχρόνως, ζήτησε από τον ΟΤΕ να υποβάλει όλα τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να εξετάσει τις λιανικές προσφορές του που επηρεάζονται από την αναβάθμιση των ταχυτήτων.

Ο ΟΤΕ στις 22 Απριλίου ανακοίνωσε στον Τύπο την αναβάθμιση από τα 8Mbps στα 24Mbps για όλους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με ανακοίνωση τιτλοφορούμενη: «Ωφελημένοι όλοι, υφιστάμενοι και νέοι πελάτες ADSL του ΟΤΕ».

«O ΟΤΕ ξεκίνησε την -πέμπτη τα τελευταία χρόνια- αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL πανελλαδικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για όλους τους συνδρομητές.

Συγκεκριμένα, με το πέρας των αναβαθμίσεων οι πελάτες στα 8 Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps, ενώ όσοι έχουν 2 Mbps θα απολαμβάνουν διπλάσια ταχύτητα upload στα 512 Kbps.

Όσοι διαθέτουν ταχύτητα έως 24Mbps, ήδη χρεώνονται με χαμηλότερες τιμές και συγκεκριμένα με το τιμολόγιο που ίσχυε μέχρι τώρα για τα 8 Μbps, δηλ. 22,88 ευρώ/μήνα, φθηνότερα κατά 5,5 ευρώ.

Πλέον, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες είναι 2Mbps/ 512 Κbps και έως 24 Mbps/1 Mbps.

Οι αναβαθμίσεις αφορούν όλους τους πελάτες, νέους και υφιστάμενους, λιανικής και χονδρικής, οικιακούς και επιχειρησιακούς. Οι υφιστάμενοι πελάτες πανελλαδικά θα αναβαθμιστούν σταδιακά, μέσα στους επόμενους μήνες, στις παραπάνω ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται καμία ενέργεια από την πλευρά τους.»

 

ndigital.in.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Undecided

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;