Διαφήμιση
( 6 ψήφοι )
Ευρετήριο Άρθρου
Αποκλειστικό Preview - StarCraft II: Wings of liberty™
Οι φυλές του StarCraft II
StarCraft II Gameplay
Όλες οι Σελίδες

StarCraft II: Wings of liberty BETA | OEM.gr

Σε έναν μακρινό μακρινό γαλαξία, το έτος 1998 μία άσημη τότε εταιρεία, η Blizzard, κυκλοφορούσε ένα παιχνίδι στρατηγικής πραγματικού χρόνου, το StarCraft. Η ιστορία εξελίσσονταν κάπου στο μέλλον, όπου τρεις φυλές προσπαθούσαν να κυριαρχήσουν: Οι Terrans, εξόριστοι απόγονοι του ανθρώπινου είδους, οι Zerg, μία φυλή από πλάσματα που φέρνουν κάτι από τέρατα της ταινίας Alien, και τέλος οι Protoss, μία ανθρωποειδή φυλή (των οποίων οι πολεμιστές μοιάζουν επικίνδυνα στον εξωγήινο Predator) με εξαιρετικές ψυχικές ικανότητες. Αυτά πριν 12 χρόνια…

Γράφοντας OEM με Pylons
Γράφοντας OEM  με χρήση.. Pylons. Το original StarCraft ήταν πραγματικά φανταστικό!

Το StarCraft και το expansion του, έγινε τεράστια επιτυχία και παίχτηκε όσο λίγα παιχνίδια στρατηγικής. Η Blizzard όλα αυτά τα χρόνια, κυκλοφόρησε πολλές συνέχειες και expansions  του WarCraft, αλλά κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της για το StarCraft. Όλα αυτά  έως το 2007, οπότε και ανακοινώθηκε η τόσο αναμενόμενη συνέχεια του επιτυχημένου τίτλου!


Γραφικά StarCraft II
Τα γραφικά του SC ήταν από τα καλύτερα bitmap 2D που σχεδιάστηκαν ποτέ, αλλά εν έτει 2010, δείχνουν απλά ξεπερασμένα. Αν δε, παίξετε την beta έκδοση του SC2, δεν θα θελήσετε ποτέ ξανά, να γυρίσετε στα 640x480 pixels του original StarCraft!


Beta-testing

Εδώ θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως ότι διαβάσετε παρακάτω, έχει να κάνει με την beta-testing έκδοση του παιχνιδιού, καθώς η ολοκληρωμένη version θα κυκλοφορήσει (ελπίζουμε) κάπου το καλοκαίρι. Η Blizzard δεν βιάζεται, καθώς θέλει να «ζυγίσει» και να.. καλιμπράρει  το παιχνίδι πριν το βγάλει στην κυκλοφορία, μια διαδικασία που μπορεί να απαιτήσει αρκετό χρόνο.

Παρόλα αυτά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τον παραλογισμό που επικρατεί ακόμη και με τις beta εκδόσεις. Κυριολεκτικά για δεκάδες – ίσως και εκατοντάδες – ευρώ, πωλούνται accounts ή κερδισμένες κάρτες για beta-testing στο eBay! Ακόμη χειρότερα, υπάρχουν πραγματικά… καμένοι χρήστες που τραγουδάνε τον πόνο τους, που δεν επιλέχθηκαν να γίνουν beta-testers!:

Τι να πεις, υπομονή!


Εγκαθιστώντας την beta

Φορτώνοντας τον loader, χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για να «κατέβουν» τα 1.64GB της beta έκδοσης. Μόλις αυτό ολοκληρώθηκε, εγκαταστάθηκε το παιχνίδι και κατόπιν όλα τα patches από την έκδοση 0.2 έως την 0.6, κάτι που πήρε αρκετή επιπλέον ώρα.


Εγκατάσταση StarCraft II
Μετά από όλα αυτά και με μεγάλη συγκίνηση, ήμασταν έτοιμοι να μπούμε σε έναν νέο φανταστικό κόσμο!


Battle.net

Αν ρωτήσετε έναν beta-tester ποια θεωρεί την μεγαλύτερη βελτίωση στο SC2, ίσως πάρετε την περίεργη απάντηση πως αυτό είναι το Battle.net, δηλαδή ο χώρος που δίνονται τα.. ραντεβού για μάχες στο internet. Το παλιό Battle.net ήταν απλά απαρχαιωμένο και χρειάζονταν μια δυναμική αλλαγή, αφού έως και σήμερα υπήρχε απίστευτη ταλαιπωρία για να βρεθεί «δωμάτιο παιχνιδιού» στο οποίο να χωράει ο παίκτης, ενώ υπήρχαν  αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής, χάσιμο χρόνου, κ.α. περίεργα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν.


Το παλιό Battle.net: Ταλαιπωρία και χάος...
Πραγματική ταλαιπωρία και χάος μαζί στο παλιό battle.net!

Αντίθετα το νέο Battlenet δείχνει κα-τα-πλη-κτι-κο, και μπορείτε να ακούσετε μερικές λεπτομέρειες  γι΄αυτό, από τον ίδιο τον δημιουργό του:


Εν ολίγοις όταν ολοκληρωθεί το SC2, ο παίκτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Battle.net για όλα τα παιχνίδια της Blizzard! Το battle.net πλέον θα μοιάζει περισσότερο με το steam (χωρίς τα στραβά του) σε συνδυασμό με ενός τύπου game messenger όπως το XFire! Ο χρήστης θα το χρησιμοποίει για λίστες φίλων, για φωνητική συνεννόηση με αυτούς μέσα στο παιχνίδι, για να καταμετρώνται να επιτεύγματα του κ.α.! Ακόμη, το αυτόματο σύστημα «ζευγαρώματος» που ήταν ήδη σε λειτουργία όταν δοκιμάσαμε το παιχνίδι, θα σας στέλνει αυτόματα σε παίκτες αντίστοιχων δυνατοτήτων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού έως τώρα η διαδικασία γινόταν χειροκίνητα και με μεγάλα προβλήματα.Το νέο Battle.net: Ευκολία και ταχύτητα
Οι διαφορές είναι μέρα με την νύχτα! Ευκολία, ταχύτητα, και κυρίως, παιχνίδι με αντίστοιχου επιπέδου αντιπάλους – χωρίς να κουνήσουμε καν το δακτυλάκι μας!

 

Τα γραφικά του StarCraft II

Η Blizzard από την πρώτη στιγμή τόνιζε, πως αν και τα γραφικά θα βελτιώνονταν αισθητά, ο σκοπός δεν ήταν να φτιαχτεί απλά ένα «όμορφο» StarCraft. Ακόμη, ο γραφών έχοντας πολύ κακή εμπειρία από το WarCraft III (όπου σε κάποιες μάχες έχανε η μάνα το παιδί και μόνο strategy δεν ήταν), ήλπιζε σε κάτι καλύτερο - και δεν διαψεύστηκε.

Επιστρέφοντας στα γραφικά λοιπόν, θα πούμε απλά πως είναι υπέροχα. Σου δίνουν την αίσθηση πως όλες οι μονάδες είναι ζωντανές και «γεμάτες». Το animation είναι πραγματικά άψογο, ενώ τα background γραφικά θυμίζουν από ερήμους του Dune έως σκηνικά από το εξώφυλλο του Somewhere in Time. Από τις εκρήξεις έως την κατασκευή των κτιρίων, και από την κίνηση έως τους πυροβολισμούς, όλα είναι τέλεια. Θα πρέπει να δείτε ένα Zerg σκουλήκι να ξεφυτρώνει απ΄το έδαφος τρέμοντας  για να καταλάβετε περί τίνος μιλάμε. Απλά χάρμα οφθαλμών, αν και η υποστήριξη DirectX9 δείχνει πως οι designers δεν θέλησαν να αποκλείσουν χρήστες με παλαιότερες κάρτες γραφικών.

 

Ήχος

Αν τα γραφικά παίρνουν δέκα, ο ήχος παίρνει.. έντεκα. Οι εκρήξεις, οι ήχοι των διαφορετικών οχημάτων, τα.. προστάγματα και κυρίως τα εφέ special μονάδων όπως το mothership δημιουργούν μια τρομερή ατμόσφαιρα. Πραγματικά το παιχνίδι χωρίς την ποιότητα ήχου που έχει αυτή τη στιγμή, θα ήταν λειψό. Στα προηγούμενα, προσθέστε και τις φανταστικές background μελωδίες, και έχετε μια άποψη για το πακέτο!δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;