Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Τις κάρτες Μobile Βroadband χρησιμοποιούν συνδρομητές που θέλουν να κάνουν περιστασιακή χρήση του Ιντερνετ (χωρίς δεσμεύσεις), πληρώνοντας μόνο όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ΔιαδίκτυοΧωρίς ίντερνετ κινδυνεύουν να μείνουν, εν μέσω των διακοπών τους, χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου που χρησιμοποιούν για τη σύνδεσή τους κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM με προπληρωμένο χρόνο (καρτο-ίντερνετ). Οι συγκεκριμένες κάρτες θεωρούνται καρτοκινητά και θα πρέπει να δηλωθούν κανονικά, όπως και εκείνα, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μέχρι τις 30 Ιουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση από τις 31 Ιουλίου θα πάψουν να λειτουργούν, διακόπτοντας και τη σύνδεση με το Ιντερνετ.

Πρόκειται για τις κάρτες Mobile Broadband που χρησιμοποιούνται από τους συνδρομητές που θέλουν να κάνουν περιστασιακή χρήση του Ιντερνετ (χωρίς δεσμεύσεις), πληρώνοντας μόνο όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο (όταν βρίσκονται εκτός γραφείου, στις διακοπές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες). Τέτοιες συνδέσεις διαθέτουν οι εταιρείες Wind και Vodafone.

Αντίθετα, κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι συνδέσεις Μobile Βroadband με συμβόλαιο, των οποίων οι κάτοχοι έχουν δώσει ήδη τα στοιχεία τους στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Οι κεραίες
Στο μεταξύ, σημαντικές καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας (κεραίες) διαπιστώνει το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Από τους ελέγχους που διενήργησε το Σώμα διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Αττικής έχει εξεταστεί μόνο το 50% των αιτήσεων για περιβαλλοντική αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Νόμου 3431/06 (3-2-2006), που σηματοδότησε την εκ νέου αδειοδότηση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και την έκδοση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), μέχρι και τις 12-3-2010, η Διεύθυνση είχε εξετάσει μόλις 871 αιτήσεις για περιβαλλοντική αδειοδότηση κεραιών, από το σύνολο των 1.852 που είχαν κατατεθεί. Κατά τον έλεγχο του ΣΕΕΔΔ διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις στις διαβιβάσεις των ΜΠΕ για γνωμοδότηση από δύο έως δεκαέξι μήνες, όταν ο νομοθέτης ορίζει ρητά δέκα ημέρες για την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας!

Το ζήτημα των καθυστερήσεων δεν επικεντρώνεται μόνο στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και σε άλλες εννέα Περιφέρειες τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει εγκριθεί μόλις το 10% των αιτήσεων ΜΠΕ που ανέρχονται περίπου σε 6.000. Ηδη η Ενωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) έχει ζητήσει και αναμένει αντίστοιχη έκθεση επιθεώρησης για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, οι οποίες ενώ περιλαμβάνουν περιοχές με μεγάλο αριθμό μονίμων κατοίκων και είναι σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί, διαθέτουν κεραίες που δεν έχουν ακόμη αδειοδοτηθεί.

 

21/07/2010 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;