Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

sergey brin

Στο ετήσιο συνέδριο της εταιρίας, Google I/O, ο συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν επισήμανε γιατί η εταιρία του παίρνει μέρος της αγοράς τον λειτουργικών συστημάτων από την Microsoft. Εν ολίγοις, πιστεύει ότι η υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία στην χρήση και στην συντήρηση και ότι η δικιά του εταιρία μπορεί να προσφέρει για λύση σε αυτό το πρόβλημα.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι εγγενώς λανθασμένο με τα Windows... τα Windows 7 έχει εξαιρετικά συστήματα ασφάλειας”, είπε ο Μπριν σύμφωνα με τον GeekWire. Έπειτα πρόσθεσε: “Με την Microsoft και τους άλλους προμηθευτές λειτουργικών συστημάτων, νομίζω ότι η πολυπλοκότητα διαχειρίσεις των συστημάτων τους βασανίζει τους χρήστες... Βασανίζει όλους μέσα σε αυτή την αίθουσα... Είναι ένα ελαττωματικό μοντέλο από την κατασκευή του”.

Η Google που πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε τα Chromebooks, τα οποία είναι φορητοί υπολογιστές που τρέχουν το Ghrome OS της Google. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, το όνομα προέρχεται απο τον συνδυασμό τον λέξεων Chrome και notebook ή notebook. Δύο μοντέλα Chromebooks, ένα απο την Acer και ένα από την Samsung, ανακοινώθηκε ότι θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελίες από της 15 Ιουνίου 2011 σε 7 χώρες: ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία.

Η Microsoft έχει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αναβάθμισης στα Windows, αλλά η Google εννοείτε πως πιστεύει ότι η δικιά της απρόσκοπτη ενημέρωση μηχανισμού (όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο) είναι ανώτερη. Η εταιρία επιμένει ότι με το να κρατάς τον υπολογιστή ενημερωμένο χωρίς οποιαδήποτε ενασχόληση απο την μεριά του χρήστη κάνοντας την διαχείριση και την αναβάθμιση ουσιαστικά αόρατη είναι άκρος σημαντική.

Δείτε το σχετικό βίντεο για τις αναβαθμίσεις του Chromebook:

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google υπονόησε ότι το Chrome OS είναι ανώτερο απο τα Windows. Τον Οκτώβριο του 2010 ο CEO της Google (εκείνο το διάστημα) Έρικ Σμιντ μίλησε απαξιωτικά για τα Windows 7. Τον Νοέμβριο του 2010, ο γίγαντας των μηχανών αναζητήσεις ισχυρίστηκε ότι το 60% των επιχειρήσεων θα μπορούσαν άμεσα να αντικαταστήσουν τα Windows τον συσκευών τους με υπολογιστές που θα τρέχουν Chrome OS.

Φανταστείτε ότι αυτές οι κινήσεις και οι δηλώσεις έγιναν πριν ανακοινωθούν καν τα Chromebook! Η Google μπορεί να μην μπορέσει να καταστρέψει τελείως τα Windows, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσει να κάνει όσο μεγαλύτερη ζημία μπορεί. Φανταστείτε επίσης το τι ποσά θα επενδύσει η Google το προσεχή διάστημα με εκστρατείες μάρκετινγκ για να προωθήσει τα  Chromebooks και το Chrome OS.

 

Πηγές: beezzpress.com / techspot.com

 

Διαβάστε επίσης:

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;