Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την εξαγορά της από τη Microsoft, η Skype ξεκινά συνεργασία με την Comcast, τον γίγαντα της αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης, προσφέροντας μια πρωτότυπη υπηρεσία για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων από την τηλεόραση στο σαλόνι!

http://hitechanalogy.com/wp-content/uploads/2011/06/Skype-Comcast-Video-calling-on-TVs.jpg

«Η τηλεόραση έχει εξελιχθεί σε μια κοινωνική εμπειρία, και η Comcast και η Skype θα προσφέρουν ένα προϊόν που εξατομικεύει τηνεμπειρίατης TV ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο πρόεδρος της Comcast Νιλ Σμιτ. Η ιδέα βέβαια δεν είναι καινούρια καθώς πριν από 1,5 χρόνο η Skype είχε συνάψει συμφωνίες με την LG & την Panasonic για την ενσωμάτωση του Skype στα νέα μοντέλα των τηλεοράσεών τους.

Η νέα υπηρεσία, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά των ΗΠΑ, λειτουργεί σε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας και απαιτεί τη σύνδεση ενός ειδικού περιφερειακού και μιας συμβατής βιντεοκάμερας. Οι συνδρομητές θα μπορούν επίσης να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα μέσω ενός τροποποιημένου τηλεχειριστηρίου. Οι δοκιμές της υπηρεσίας αναμένεται να διαρκέσουν αρκετούς ακόμα μήνες, αναφέρει το AFP.

Η εξαγοράς της Skype για 8,5 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ως σήμερα η Microsoft. Η  μεγάλη εταιρεία διαδικτυακής τηλεφωνίας φέρεται να είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον κι άλλων μεγάλων εταιρειών, όπως η Cisco, η Google αλλά και το Facebook.

Περίπου 170 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα το λογισμικό Skype για να δωρεάν ή φθηνές κλήσεις φωνής και βίντεο μέσω του Διαδικτύου. Το λογισμικό τρέχει πλέον και στα κινητά τηλέφωνα Windows Phone, καθώς και στην κονσόλα Xbox 360 της Microsoft.

«Βλέπουμε μια τεράστια ευκαιρία να φέρουμε όλα όσα θέλει ο κόσμος σε μία και μόνη οθόνη» είχε σχολιάσει μετά την εξαγορά ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ.

 

Πηγή: tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;