Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

tablet pcs

Οι υπολογιστές tablets έχουν κατακτήσει την παγκόσµια αγορά σηµειώνοντας όλο και περισσότερες πωλήσεις και στην Ελλάδα και αποτελούν πια το κύριο πεδίο µάχης µεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας. Από αυτόν τον πόλεµο κερδισµένοι βγαίνουν οι καταναλωτές, αν κρίνει κανείς από τα εξελιγµένα χαρακτηριστικά των tablet PC που έκαναν την εµφάνισή τους µέσα στο 2011 και υπόσχονται µια νέα εµπειρία φορητής επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Με αιχµή το iPad 2 της Apple, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, οι ταµπλέτες εκσυγχρονίζονται. Γίνονται πιο µεγάλες, αποκτούν δύο πυρήνες, σερφάρουν πιο γρήγορα στο διαδίκτυο, είναι πιο λεπτές, πιο κοµψές και πιο αδύνατες. Παράλληλα, τρέχουν λογισµικό νέας γενιάς, διαθέτουν ρεαλιστικά γραφικά, έχουν μία ή δύο κάµερες µε υψηλή ανάλυση και προσφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες εφαρµογές για όλα τα γούστα. Στο παιχνίδι έχουν µπει, εκτός από τη Samsung µε το Galaxy Tab, εταιρείες όπως η LG, η Τοshiba και η RIM, ενώ και η Sony ετοιµάζει τις δικές της ταµπλέτες.

Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση του Honeycomb, της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήµατος Android της Google αποκλειστικά για ταµπλέτες, πυροδοτεί νέα ένταση. Θεωρείται το αντίπαλον δέος του λογισµικού iOS της Apple, το οποίο σπεύδουν να φορέσουν όλο και περισσότερες συσκευές, µε στόχο να χτυπήσουν το iPad. Χαρακτηριστικές της νέας εποχής είναι οι επιλογές συνδεσιµότητας και αλληλεπίδρασης µε άλλες συσκευές που διαθέτουν οι περισσότερες καινούργιες ταµπλέτες.

Η θύρα HDMI επιτρέπει στον χρήστη να συνδέσει τη συσκευή µε µια τηλεόραση ή βιντεοπροβολέα και να απολαύσει εικόνα και ήχο σε απαράµιλλη ποιότητα Full HD και µεγάλες διαστάσεις.

Επίσης, οι νέες ταµπλέτες διαθέτουν λειτουργία ασύρµατης δικτύωσης µέσω Wi-Fi και 3G ή 4G. Πολλές από αυτές, µάλιστα, υποστηρίζουν το πρότυπο DLNA για την ασύρµατη µεταφορά βίντεο σε τηλεόραση και ήχου σε ηχεία. Στον τοµέα των επεξεργαστών, η διπύρηνη τεχνολογία ήρθε για να µείνει. Oλες οι καινούργιες ταµπλέτες χρησιµοποιούν dual-core επεξεργαστή, αυξάνοντας θεαµατικά τις επιδόσεις τους.

Την ίδια στιγµή, η Intel ανακοίνωσε την κυκλοφορία τουλάχιστον 35 υπολογιστών tablet οι οποίοι θα βασίζονται στη νέα πλατφόρµα Oak Trail. Η εταιρεία υπόσχεται αναπαραγωγή βίντεο υπερυψηλής ευκρίνειας, 1.080p, υψηλές ταχύτητες πλοήγησης στο ίντερνετ και µεγάλη αυτονοµία. Η νέα πλατφόρµα βασίζεται στον επεξεργαστή Intel Atom Z670, έχει πολύ µικρό µέγεθος και υποστηρίζει ταυτόχρονα διαφορετικά λειτουργικά συστήµατα, όπως τα Windows 7, το Android και το MeeGo. Θα περιλαµβάνεται σε ταµπλέτες εταιρειών όπως η Fujitsu, η Lenovo και η Motion Computing.

Σήµερα διατίθενται στην αγορά ή βρίσκονται σε διαδικασία παραγωγής τουλάχιστον 102 διαφορετικές ταµπλέτες (!) από 64 κατασκευαστές, σύµφωνα µε την εταιρεία ερευνών PRTM.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Samsung Galaxy Tab 10.1


Το tablet PC της Samsung κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: 16 GB και 32 GB. Διαθέτει οθόνη 10,1 ιντσών, ηχεία dual surround και δύο κάµερες 2 και 8MP. Eχει διπύρηνο επεξεργαστή Tegra 2 της Nvidia και τρέχει το Android Honeycomb της Google.

Τιµή: αναµένεται

 

iPad 2

iPad 2

Η νέα ταµπλέτα της Apple είναι 30% πιο λεπτή, ζυγίζει 590 γραµµάρια, διαθέτει επεξεργαστή διπλού πυρήνα A5 και µέχρι εννέα φορές καλύτερη επίδοση στα γραφικά. Eχει δύο κάµερες και τρέχει το λειτουργικό σύστηµα iOS 4.3.

Τιµή: από 510 έως 840 ευρώ (ανάλογα µε την έκδοση)

 

RIM PlayBook

RIM PlayBook

Με πάχος µικρότερο από 1,27 εκατοστά, βάρος 400 γραµµάρια και οθόνη 7 ιντσών, διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή 1 GHz, συνδέσεις Wi-Fi και Bluetooth, κάµερες στην µπροστινή και την πίσω πλευρά και θύρα εξόδου HDMI.

Τιµή: από 500 έως 700 ευρώ

 

Toshiba Antares

Toshiba Antares

Θα έχει οθόνη 10,1 ιντσών και θα ζυγίζει 770 γραµµάρια, τρέχοντας το Android Honeycomb και τον επεξεργαστή Tegra 2 της Nvidia. Επιπλέον, θα έχει σύνδεση σε ασύρµατο δίκτυο, δύο κάµερες και θα αναπαράγει βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Τιµή: αναµένεται

 

LG Optimus Pad

LG Optimus Pad

Οταν κυκλοφορήσει θα έχει οθόνη αφής 8,9 ιντσών, ενσωµατωµένο GPS, δύο κάµερες 5 MP και θα τρέχει το Android Honeycomb. Θα διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 2 µε 1 GHz, µνήµη 32 GB, Bluethooth και Wi-Fi.

Τιµή: αναµένεται

 

Asus EEE Pads

ASUS Eee Pad Transformer

Τέσσερα διαφορετικά tablet PCs ανακοίνωσε η Asus, τα οποία έχουν µεγάλη γκάµα διαστάσεων, ενώ κάποια από αυτάδιαθέτουν και πληκτρολόγιο. Ονοµάζονται Eee Pad Slider, Eee Pad Transformer, Eee Pad MeMO και Eee Slate EP121 και τρέχουν τόσο το νέο λογισµικό Android όσο και τα Windows.

Τιµές: από 400 έως 1.100 δολάρια

 

Πηγή: tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;