Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Baidu browser

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Κίνας, Baidu δημιούργησε τον δικό της διαδικτυακό περιηγητή, βασισμένο στον ελεύθερο κώδικα του Chrome της Google. Ο περιηγητής περιλαμβάνει αρκετές εφαρμογές, φιλοδοξώντας να αντικαταστήσει τους άλλους ανταγωνιστές browsers, όσον αφορά την Κίνα τουλάχιστον καθώς υπάχει μόνο η κινεζική έκδοση.

Ο περιηγητής της Baidu, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε Windows, αλλά διαθέτει το δικό του «κατάστημα» διαδικτυακών εφαρμογών, καθώς και μια επιφάνεια εργασίας που θυμίζει κατά πολύ εκείνη του Chrome. Το πρόγραμμα περιήγησης προσφέρει επίσης εκτενείς επιλογές προσαρμογής για τη διαχείριση των συντομεύσεων, δημιουργώντας μια διάταξη στην οθόνη που μοιάζει πολύ με εκείνη του iPad της Apple.

Μία μελέτη του νέου περιηγητή συνιστά ότι είναι πολύ καλός, αλλά διαθέτει ακόμη κάποια κενά. H Baidu ετοιμάζεται επίσης να δημιουργήσει δικό της λειτουργικό σύστημα, στοχεύοντας κυρίως σε Android για κινητά τηλέφωνα όπως και η τελευταία κίνηση της Alibaba.

Βλέπουμε ότι κινείται στα χνάρια της Google και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που μια κινέζικη εταιρεία μιμείται προϊόντα. Οι Κινέζοι είναι γνωστοί για τις απομιμήσεις, αφού έχουν κατορθώσει να κλωνοποιήσουν ακόμη και ένα ολόκληρο Apple Store.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η Baidu κινείται πολύ δυναμικά από την Κίνα, επεκτείνοντας την αγορά της, αν φυσικά σκεφτούμε ότι η Google όταν χρησιμοποιείται στην Κίνα παρουσιάζει πολλά προβλήματα, λόγω των μηχανισμών ελέγχου των αναζητήσεων.

 

Πηγή: secnews.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;