Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Πολλές νέες συσκευές παρουσιάζουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές επιδιώκοντας να ενισχύσουν τα μερίδια αγοράς τους...

Symbian SmartphonesΤο iPhone της Apple είναι μεν η συσκευή με τις περισσότερες πωλήσεις στα κορυφαία στρώματα της αγοράς κινητών τηλεφώνων, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ανταγωνιστές της μένουν άπρακτοι.

Το αποτέλεσμα είναι οι ανακοινώσεις νέων «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων» (γνωστά και ως smartphones) να είναι συνεχείς, ενώ ταυτόχρονα τις τελευταίες εβδομάδες -όπως και τις επόμενες- τίθενται στην κυκλοφορία αρκετές καινούργιες συσκευές, με στόχο να κερδίσουν κομμάτια μίας αγοράς όπου η Apple αυτή τη στιγμή δείχνει να κυριαρχεί.

Ένας από τους λόγους που ο «πυρετός» έχει αρχίσει να ανεβαίνει είναι και ότι η Apple ετοιμάζει την παρουσίαση της επόμενης έκδοσης του iPhone. Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι δουλεύει πάνω σε νέο μοντέλο, αλλά οι ενδείξεις είναι πολλές, ιδίως μετά την υπόθεση της συσκευής που έχασε ένας μηχανικός της αμερικανικής εταιρείας πριν από μερικές ημέρες.

Ο Στιβ Τζομπς συνηθίζει να παρουσιάζει τη νέα έκδοση στο Worldwide Developers Conference της Apple, το οποίο ξεκινά στις 7 Ιουνίου. Οπότε, τότε θα ανακοινωθεί και η 4η γενιά iPhone.

Από τους μεγάλους κατασκευαστές, η εταιρεία που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα στο χώρο των smartphones είναι η Nokia, τα στελέχη της οποίας παραδέχθηκαν πρόσφατα ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το iPhone. Και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έσπευσαν να ανακοινώσουν το Ν8, τη νέα «ναυαρχίδα» της Nokia που αναμένεται το φθινόπωρο με τιμή λίγο πάνω από τα 400 ευρώ. Η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει κάμερα 12 megapixel και οθόνη 3,5 ιντσών και βασίζεται στο Symbian^3, της τελευταίας έκδοσης του γνωστού λειτουργικού συστήματος, το οποίο δεν έχει δείξει ακόμη ότι μπορεί να τα καταφέρει στο χώρο των συσκευών με οθόνη αφής.

Νέα μοντέλα
Ένα ερώτημα είναι αν, όταν κυκλοφορήσει το Nokia Ν8, θα είναι αργά. Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι είναι πολύ πιθανόν να έχει απέναντί του το νέο iPhone. Μέσα στους δύο επόμενους μήνες αναμένεται να είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα smartphones, ορισμένα εκ των οποίων πωλούνται ήδη. Για παράδειγμα, αναμένεται σύντομα το Samsung Wave, ενώ ήδη κυκλοφορούν τα Sony Ericsson X10 και Vivaz, το Blackberry Storm 2 καθώς και το Motorola Milestone.

Από Sony Ericsson αναμένονται ακόμη τα X10 Mini και Χ10 Mini Pro, ενώ πολύ δυνατή αναμένεται και η HTC με τα Desire και Legend αλλά και η LG με το δικό της Mini. Το Desire είναι ουσιαστικά το Google Nexus One, επίσης, μία εξαιρετική συσκευή που μπορεί να κερδίσει πολλούς καταναλωτές στην Ευρώπη όπου αναμένεται εντός του Μαΐου.

Τα νέα λειτουργικά
Ιδιαίτερη περίπτωση είναι πάντως η Motorola, η οποία με το Milestone επιδιώκει να κάνει τη μεγάλη επιστροφή. Στις ΗΠΑ τα έχει καταφέρει, στην Ευρώπη, όμως, ακόμη το ματς δεν έχει κριθεί. Η Motorola έχει επιλέξει τη στενή συνεργασία με τη Google και την πλατφόρμα της τελευταίας, το Android. Το Google Android εξελίσσεται στο αντίπαλο δέος για το iPhone OS, αν και γενικότερα η «μάχη» έχει ανάψει και στα λειτουργικά συστήματα. Η RIM ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο προς διάθεση του Blackberry OS 6.0, το οποίο επίσης θα επιδιώξει να πάρει μερίδιο αγοράς.

Το ερώτημα είναι αν οι καταναλωτές είναι πλέον διατεθειμένοι να πληρώσουν 350 ευρώ και άνω για μία συσκευή ή θα «ρίξουν» τις απαιτήσεις τους και θα προτιμήσουν συσκευές, ακόμη και smartphone, με τιμές πώλησης κάτω από τα 200 ευρώ.

 

30/04/2010 - imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;