Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ΜέρντοχΈτοιμος να κινηθεί νομικά εναντίον της Google είναι ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτης της News Corporation, στην περίπτωση που οι συζητήσεις για την καταχώρηση περιεχομένου δεν οδηγήσουν πουθενά.

Άρθρο σε περιοδικό της Νέας Υόρκης, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, αναφέρει ότι ο Μέρντοχ εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τη Google και είναι έτοιμος να μηνύσει την εταιρεία. Αυτή η εξέλιξη θα σημειωθεί πιθανότατα στην περίπτωση που η Google αρνηθεί να σταματήσει την εμφάνιση του περιεχομένου των ιστοσελίδων της News Corp στη μηχανή αναζήτησης της.

Το άρθρο αναφέρει ακόμη τις φήμες για συνεργασία της News Corporation με τη Bing, τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, που θα αφορά αποκλειστική συμφωνία με την οποία η πρώτη θα επιτρέπει την εμφάνιση του περιεχομένου της στα αποτελέσματα αναζήτησης της δεύτερης, αποκλείοντας ταυτόχρονα τη Google και οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης.

Η Google δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις εταιρείες να διακόψουν την εμφάνιση περιεχομένου τους στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της, τονίζοντας ωστόσο ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση στην επισκεψιμότητα και άρα, των διαφημιστικών εσόδων. Με αυτό το σκεπτικό, μια τέτοια κίνηση θα ήταν επιτυχής για τον Μέρντοχ μόνο στην περίπτωση που πείσει και άλλους οργανισμούς μέσων να κάνουν το ίδιο.

 

01/03/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες Cnet

 

Διαβάστε επίσης:

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;